VICTOR PONTA îi răspunde preşedintelui după două zile: Aşa voi acoperi reducerea CAS-ului

| 16 iul, 2014

Reducerea CAS. Premierul Victor Ponta a explicat, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, ca exista conditii favorabile pentru reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, aceasta masura fiind una sustenabila.

Reducerea CAS. "Avem anual incasare de 2,6 miliarde de lei din acciza suplimentara la carburanti, (...), 1,5 miliarde de lei din taxa pe constructii speciale si, fata de anul trecut, la venituri curente avem 3 miliarde de lei in plus. Daca e vorba de contabilitate, acoperim (gaura din buget provocata de aceasta masura - n.red.).  ai e vorba si de un pic de minte, care uneori lipseste la cel mai inalt nivel, am vazut ca atunci cand Boc a marit CAS, a crescut evaziunea si am pierdut 9 miliarde de lei. Avem 41 miliarde de lei - ca noi vorbim de 5 miliarde de lei impact negativ al reducerii CAS - de recuperat de la firmele in insolventa. La unele le platim si salariile. De asemenea, avem o crestere economica de 4%", a spus Ponta.

In luna aprilie, premierul a spus ca balii colectati din acciza suplimentara la carburanti vor fi folositi la infrastructura, mai exact la constructia de autostrazi, precum si la alte proiecte.

Citeşte şi: Reducerea CAS intră în vigoare de la 1 octombrie

Premierul le-a cerut ministrilor care au si calitatea de parlamentari sa mearga in legislativ in luna septembrie pentru a revota legea privind reducerea CAS. "Vreau sa va rog pe toti cei care sunteti membrii ai Guvernului, dar mai ales membri ai Parlamentului, in septembrie, sa mergem sa revotam proiectul de lege care probabil va fi retrimis Parlamentului de presedinte si sa asiguram pentru mediul de afaceri stabilitate si predictibilitate. Acesta este lucrul cel mai important intr-o economie care se dezvolta", a mentionat seful Guvernului.

Presedintele Traian Basescu a spus, miercuri, ca daca ar fi prim-ministru, ar adopta reducerea CAS, precizand insa ca este nevoie de argumente de sustenabilitate pentru aceasta masura. "Daca as fi prim-ministru, as adopta reducerea CAS acum. Daca vointa politica se materializeaza si in alte actiuni de genul reducerea aparatului bugetar, reducerea cheltuielilor curente... Dar sa-si asume reducerea asta", a afirmat seful statului, intr-o emisiune la Evenimentul Zilei.

Inregistrari Cotroceni. In urma ca doua zile, premierul Victor Ponta si ministrul de finante Ioana Petrescu au fost la Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Basescu despre masura scaderii CAS. Oamenii presedintelui au facut publica inregistrarea.

Citeşte şi: BĂSESCU despre discuţiile cu Guvernul: O echipă foarte nepregătită, reducerea CAS e o măsură politică


"Doamna ministru, unde ati terminat, la Oxford, Harvard? Roubini a terminat la Harvard. Ma asteptam la argumente de genul lui", a spus presedintele Basescu, adresandu-i-se Ioanei Petrescu. De asemenea, seful statului i-a acuzat pe premier si ministrul de Finante ca au venit la Cotroceni cu "lozinci", nu cu cifre.

In replica, premierul a opinat ca ii pare rau ca a mers la aceste consultari. De asemenea, el regreta ca ministrul Finantelor a trebuit sa treaca prin aceasta experienta.

"Am gresit ca m-am dus la intalnirea de la Cotroceni. Cand te bagi in cocina, te mananca porcii", a sustinut premierul Victor Ponta, miercuri, la debutul sedintei de guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iul, 2014
nic
Prea tarziu...
Eu am vazut un badaran si un prost crescut care a mers cu lectia nepregatita la presedinte. Iar declaratia lui ponta, de dupa, incerca sa arunce cu noroi in seful statului. Ponta si-a luat exact ce merita, sa fie expus ca un mincinos. Iar treaba cu porcul, nu as pune-o in dreptul lui basescu ci in dreptul stim noi cui!!! Curat murdar, coane!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ