E noaptea minţii. EBa îi dă lecţii de economie ministrului de Finanţe

| 16 iul, 2014

Elena Băsescu. Deşi nu a fost încă demonstrat ştiinţific, tupeul se pare că poate fi moştenit genetic. O demonstrează pe zi ce trece fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu.

Elena Băsescu. Dacă de inteligenţă nu a putut fi vorba, mezina prezidenţială a trebuit să se mulţumească doar “cu tupeu”. Astfel, încercând să se revanşeze pentru golurile din materia cenuşie a fostului europarlamentar, natura a înzestrat-o pe Eba cu foarte multă îndrăzneală. Pentru că nu ne-am putea altfel explica, impertinenţa Elenei Băsescu, care demonstrează cu fiecare apariţie publică, că prostul nu-i prost destul dacă nu-i şi fudul.

Ultimul exemplu de acest gen ne-a fost servit luni seară, când fiica cea mică a lui Traian Băsescu s-a găsit să comenteze pe Facebook prestaţia ministrului de Finanţe din cadrul întâlnirii cu tăticul ei. Agramată spre analfabetă, Eba a criticat-o în termeni duri pe Ioana Petrescu, despre care a declarat că “habar nu are de economie sau de finanţe”. Şi totuşi, culmea tupeului nu a fost această afirmaţie, ci modul absolut penibil prin care Eba a încercat să dea greutate afirmaţiilor sale. Fata preşedintelui s-a lăudat cu faptul că timp de cinci ani de zile a făcut parte din comisia ECON ( Afaceri economice şi monetare) din Parlamentul European.

Citeşte şi: Râde oală de ceaun: EBA o ceartă la partea economică pe Ioana Petrescu

“Ca om care a făcut parte cinci ani din comisia ECON ( Afaceri economice şi monetare ) a Parlamentului European şi care a terminat, e adevărat, o mult mai modestă facultate cu profil economic, până şi eu îmi dau seama că Ioana Petrescu habar nu are de economie sau de finanţe şi în nicio ţară civilizată nu ar putea pretinde să ocupe un rol atât de important precum cel de ministru al Finanţelor”, a scris Eba pe pagina sa personală de Facebook.

Mai mult, Elena Băsescu a luat-o “în balon” pe Ioana Petrescu, afirmând că ministrul de Finanţe a lovit ”printr-o tăcere asurzitoare a argumentelor.”

Ioana Petrescu ministru. Dar cine este Ioana Petrescu ? Numită în septembrie 2013 consilier al premierului Victor Ponta pe probleme fiscale, Ioana Petrescu a devenit la 34 de ani ministrul Finanţelor Publice. Ce o recomandă? În primul rând, este profesoară de economie la Facultatea de Politici Publice de la Universitatea Maryland, este specializată în finanţe publice, economia ţărilor în curs de dezvoltare şi emergente şi pe economia de securitate naţională. Totodată, a absolvit Universitatea Harvard, unde are un doctorat şi un masterat în economie, şi Wellesley College, unde a obţinut licenţa în economie şi matematică.

Cine este Elena Băsescu să poată vorbi ? Cum poate cineva care face greşeli elementare de limba să înceapă să arunce cu noroi în cineva cu o asemenea pregătire? În al doilea rând, parcursul profesional al Elenei Băsescu nu o recomandă a face astfel de comentarii. De aceeaşi vârstă cu ministrul Finanţelor, studiile academice ale Elenei Băsescu sunt mai degrabă făcute pe genunchi, iar parcursul profesional şi mai apoi cel politic a fost întotdeauna dependent de puterea şi influenţa tatălui. Puţină lume îşi mai aduce aminte că înainte de a deveni europarlamentar (cu sprijinul direct al preşedintelui României), Elena Băsescu încasa pentru patru ore de program pe zi la Luxten, nu mai puţin de 7.000 de lei. Oare câţi tineri ar putea să se laude cu un asemenea salariu?

Spre deosebire de Elena Băsescu, Ioana Petrescu nu a fost niciodată “fata lu’ tată”, reuşind să-şi clădească singură viitorul. Această este diferenţa fundamentală care ar fi trebuit să o facă pe Eba, măcar din bun-simt, să tacă.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iul, 2014
Dac Sultanescu
Mircea Badea a vorbit marţi despre discuţia de la Cotroceni dintre Traian Băsescu şi tandemul Victor Ponta - Ioana Petrescu, pe tema legii reducerii CAS.

"Nu e nimic mai dizgraţios decât să văd băseala în care se scaldă Băsescu, pe teme de economie. Spunea că nu avem nevoie de împrumut de la FMI, că asta ar însemna o întoarcere în trecut, de parcă te poţi întoarce în viitor, iar la o lună spunea că trebuie împrumut, că e ca o centură de siguranţă"

Dle Sultanescu,mai am un citat din M.Badea
Rezulta ca Eba este pusa pe acelasi taler de inteligenta cu Ponta si cu Dna Ministru
Lamuriti-ne:sunt 2 nopti ale mintii sau este chiar eclipsa totala ziua..
"Nu există adversar de dialog mai slab decât Băsescu. Să nu ieşi învingător dintr-o confruntare cu Băsescu, e noaptea minţii. El nu se duce la o emisiune unde să fie întrebat pe bune, are numai emisiuni aranjate la întrebători de casă, că nu face faţă. Când mă uit la domnul Ponta şi la doamna Petrescu, cu atât mai mult cu cât era pe teritoriul doamnei Petrescu...Foarte, foarte slab domnul Ponta, cu atât mai slabă duduia aia, Petrescu, părea inertă" a spus Mircea Badea"
16 iul, 2014
Anton
Eba
Stai linistit. Tu estui pe acelas nivel cu Eba....
17 iul, 2014
Gogu
La cat de proasta e absolventa asta de "harvard" si un copil i-ar da lectii! Huo psd-istii imputiti!
16 iul, 2014
DNA
A INEBUNIT PROASTA LUI TATA ..A AJUNS ŞI EA SĂ DEA LECŢII DE ECONOMIE .... NORMAL DUPĂ SUCCESURILE CARE LE-A AVUT IN PARLAMENTUL EUROPEAN ....PÂNĂ MAI IERI EA NU A VRUT SĂ VORBEŞTE ,,,,,.........
16 iul, 2014
ANNA
???????????
oare nu putem afla notele acestei analfabete de a lungul anilor de scoala??????sa vada toata lumea ce succesuri a avut pe la examene.
16 iul, 2014
DNA
CE RAHAT SI-A BĂGAT IN SUGATIVELE ALEA?
16 iul, 2014
IZAURA
TÂMPIŢICA LU TATA
O TOLOMACĂ CARE N-A MAI FOST PRIMITĂ LA PARLAMENTUL EUROPEAN ..
16 iul, 2014
Abraham
ai dreptate Dle Sova

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ