IOANA PETRESCU: Nu mă șifonez atât de ușor, dar m-am șifonat atunci când s-a spus că am vrut să ridic taxele

| 17 iul, 2014

Ioana Petrescu, Ministrul Finanțelor, a spus, miercuri, că s-a „șifonat” atunci când s-a spus că vrea să mărească taxele, după publicarea pe site a proiectul Codului fiscal și al celui de procedură fiscală.

„Am pus pe site proiectele de Cod fiscal și de procedură fiscală. Am vrut să le pun în dezbatere publică cu foarte mult timp înainte ca ele să treacă prin Parlament, să avem timp să dezbatem, să scoatem, să punem ceva în ele, dar am văzut că nici asta nu s-a înțeles - că atunci când le pui în dezbatere nu e o formă finală, mai poți să scoți, mai poți să pui. Nu m-a durut nimic din ce s-a spus zilele acestea pe televizor despre întâlnirea de la Cotroceni. Deloc. Mi s-a părut amuzant. M-a durut însă foarte mult când s-a spus că vreau să cresc taxele. Pentru că nu despre asta era vorba. Nu mă șifonez atât de ușor, dar m-am șifonat atunci când s-a spus că am vrut să ridic taxele”, a declarat Ioana Petrescu, în emisiunea „100 de minute”, de la Antena 3.

Ministrul Finanțelor a subliniat că măsura privind taxa pe proprietate îi afectează doar pe cei care fac afaceri și elimină concurența neloială.

Citeşte şi: CT Popescu, comentariu memorabil despre Ponta şi ministra Harvard

„Să lămurim un pic cu taxele pe proprietate, pentru că titlurile erau ceva că bunicuța va plăti mai mult la taxa pe proprietate. Este vorba ca taxa de proprietate să fie plătită pe destinație. Deci după cum folosești clădirea respectivă și nu după cine este proprietarul. Asta înseamnă că dacă ești persoană fizică și, de exemplu, deții hotel, sau ești persoană juridică care deține un hotel, ar trebui să plătești aceleași taxe pe proprietate. Înainte, persoanele fizice plăteau mult mai puțin. Era o competiție neloială în mediul de afaceri.

Citeşte şi: Gloata de politruci a sărit la gâtul Ioanei Petrescu

Este o măsură cerută de mediul de afaceri, cerută de FMI, pusă în Scrisoarea de intenție cu FMI, semnată de Guvern, asumată și de președinte. Acel lucru l-am pus în Codul fiscal și îl susțin și în continuare. Dar a fost interpretat: cresc eu taxele pe proprietate și de acolo se scot banii pentru CAS. Nu este adevărat. Impactul acestei măsuri asupra bugetului este foarte mic și este o măsură bună. Îi afectează doar pe cei care fac business, elimină acea competiție neloială și nu afectează nicio bunicuță sau pe cineva care nu își folosește clădirea în scopuri economice”, a explicat Ioana Petrescu.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU, despre Ioana Petrescu: Această doamnă e bine echipată teoretic. Problema e lipsa de practică

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ