Calculator taxă auto. Cum se modifică impozitul pe maşini. Veşti bune pentru şoferi

| 18 iul, 2014

Calculator taxă auto. Ioana Petrescu a explicat că a pus pe site-ul Ministerului proiectul Codului fiscal și al celui de procedură fiscală pentru ca timpul de dezbatere să fie cât mai lung și să poată fi făcute modificări.

Impozit auto. Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, a transmis membrilor Guvernului un nou proiect al Codului Fiscal, care prevede că impozitul pentru maşini cu o capacitate cilindrică de până în 1.600 centimetri cubi să rămână la valoarea actuală, informează surse oficiale. Se elimină astfel o nouă isterie creată de o parte a mass-media şi susţinută de unii politicieni iresponsabili.

Citeşte şi: Veste bună de la Guvern. Maşinile mici NU vor mai fi impozitate

Impozit pe maşină. Ioana Petrescu a explicat că a pus pe site-ul Ministerului proiectul Codului fiscal și al celui de procedură fiscală pentru ca timpul de dezbatere să fie cât mai lung și să poată fi făcute modificări. „Am pus pe site proiectele de Cod fiscal și de procedură fiscală. Am vrut să le pun în dezbatere publică cu foarte mult timp înainte ca ele să treacă prin Parlament, să avem timp să dezbatem, să scoatem, să punem ceva în ele, dar am văzut că nici asta nu s-a înțeles, că atunci când le pui în dezbatere nu e o formă finală, mai poți să scoți, mai poți să pui. Nu m-a durut nimic din ce s-a spus zilele acestea pe televizor despre întâlnirea de la Cotroceni. Deloc. Mi s-a părut amuzant. M-a durut însă foarte mult când s-a spus că vreau să cresc taxele. Pentru că nu despre asta era vorba”, a explicat Ioana Petrescu la Antena3.

Citeşte şi: Autovit: Românii vor cumpăra în 2014 60.000 de maşini

Taxa auto. Ioana Petrescu a mai adăugat că şi subiectul cu taxa pe proprietate a fost inflat. „Să lămurim un pic cu taxele pe proprietate, pentru că titlurile erau ceva că bunicuța va plăti mai mult la taxa pe proprietate. Este vorba că taxa de proprietate să fie plătită pe destinație. Deci după cum folosești clădirea respectivă și nu după cine este proprietarul. Asta înseamnă că, dacă ești persoană fizică și, de exemplu deții hotel, sau ești persoană juridică care deține un hotel, ar trebui să plătești aceleași taxe pe proprietate. Înainte persoanele fizice plăteau mult mai puțin. Era o competiție neloială în mediul de afaceri. Este o măsură cerută de mediul de afaceri, cerută de FMI, pusă în Scrisoarea de intenție cu FMI, semnată de Guvern, asumată și de președinte. Acel lucru l-am pus în Codul fiscal și îl susțin și în continuare”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ