TRAIAN BĂSESCU: un președinte cu două fețe, una mai urâtă decât alta

Traian Băsescu nu are nicio jenă să scandalizeze din nou națiunea, sabotând o inițiativă și jignind gratuit un om de valoarea Ioanei Petrescu, ”vinovată” doar că a lăsat o carieră occidentală strălucită pentru a pune umărul în țară și a se expune atacurilor și jignirilor unor diletanți precum Traian Băsescu însuși.

Toți aceia care sub o formă sau alta au avut de-a lungul anilor trecuți pâinea și cuțitul măsurilor economice, dar nu au tăiat nici măcar o nenorocită de felie, oricât de subțire pentru mediul de afaceri autohton, au bătut din buze a pagubă pentru măsura reducerii CAS-ului, adjudecată deja -orice ar zice Băsescu- de Victor Ponta și USD. Dincolo de poziția absolut neprincipială a liberalilor pe tema CAS, care nu numai că nu au salutat măcar soluția ca fiind benefică pentru țară, dar au mai și atacat-o la modul penibil de absurd prin gura lui Klaus Iohannis, cea mai spectaculoasă reacție -desigur în sensul scandalos amintit- a fost cea a lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: Dacă aş fi premier, aş reduce CAS-ul acum

Ca un ecou politic la acuzele de natură penală aduse împotriva familiei sale, Traian Băsescu ar subtiliza cu mare interes chiar și această măsură, dosind-o cu o dexteritate cu atât mai remarcabilă cu cât, în paralel, el se opune vehement adoptării acesteia, umilind public prima femeie ministru de Finanțe care, ce chestie, are ea singură mai multă școală și calificări în domeniul economic decât toată familia președintelui la un loc, în orice domeniu, incluzând aici pasiunea pentru cluburi de fițe a mezinei lui Băsescu.

Într-o argumentație pe cât de duplicitară pe atât de perversă, Băsescu Traian solicită la modul grobian și absolut nejustificat dări de seamă pe care nici nu le poate pricepe și deci asimila - nici chiar cu toată armata sa de consilieri exotici – și care nici nu i se cuvin, căci așa cum a admis chiar chiar CCR în legătură cu suspendarea sa din 2012, se pare că Băsescu își depășește nejustificat atribuțiile prezidențiale când încearcă să-și subordoneze guvernul. În paralel blochează nejustificat o măsură benefică și așteptată de mediul de afaceri și pentru care guvernul își asumă în fond răspunderea. Suntem curioși, cine ține minte, cât au durat faimosul discurs sau ce expunere de motive a avut Traian Băsescu când anunța întreaga națiune că a decis unilateral tăierea abuzivă a pensiilor și mutilarea incredibilă și lipsită de discernământ și logică a salariilor?

În momentul de față Traian Băsescu nu are nicio jenă să scandalizeze din nou națiunea, sabotând o inițiativă și jignind gratuit un om de valoarea Ioanei Petrescu, ”vinovată” doar că a lăsat o carieră occidentală strălucită pentru a pune umărul în țară și a se expune atacurilor și jignirilor unor diletanți precum Traian Băsescu însuși.

Cireașa pe tort însă rămâne detaliul stupefiant că, după tot acest circ, pe președintele Băsescu îl apucă așa un sindrom schizoid, dublat de fantasma sa preferată în care apare ca viitor premier al României și declară -incredibil- că dacă el ar fi premier ar adopta reducerea CAS-ului chiar din acest moment! Știți cum se traduce această declarație? Explicația cea mai concisă este că Traian Băsescu își bate joc pur și simplu de toată lumea. Cea mai lungă însă nu poate ignora că tot acest tapaj se constituie într-o perdea de fum ideală pentru a abate atenția opiniei publice de la câteva abuzuri îngrozitoare care survin în paralel și de care Traian Băsescu se face vinovat fără niciun dubiu. În primul rând, demisia obligatorie pe care nu și-a prezentat-o spre stupefacția unei lumi întregi bulversată de scandalul Băsescu - Bercea Mondial. În al doilea rând, deturnarea abuzivă a dreptului care i-ar fi revenit șefului de guvern de a nominaliza postul de comisar din partea țării noastre la Consiliul European, o prerogativă de care s-au folosit nestingheriți cei doi premieri precedenți, Călin Popescu Tăriceanu și Emil Boc.

Citeşte şi: Ce taxe şi impozite noi va introduce Guvernul

Aceste două abuzuri mai mult decât grave trebuie mascate cu orice preț prin numerele de circ pe care bufonul Băsescu le-a executat cu grobianismul tradițional, la Palatul Cotroceni. Acestea și desigur detaliul jenant că, în timp ce stânga face ce și cât poate pentru a scoate România din marasmul în care a aruncat-o regimul Băsescu, dreapta face aerobic prin parcuri sau țese intrigi și croșetează formațiuni utopice, pe la șezători politice lipsite de onoare și noimă.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iul, 2014
cantautor
fery,hai sa ne mai si distram un pic...din pacate
propunere de ministru nou....la "Cultura"
"Biro a atacat în justiţie ANI şi a cerut anularea raportului, dar în 2012 a pierdut procesul, astfel că în prezent este cercetată într-un dosar încă nefinalizat.
În 2010, cunoaşterea deficitară a limbii române a transformat-o pe Rozalia Biro în victima unei farse radiofonice.
Sunată în timpul unei emisiuni radio de către un realizator care s-a recomandat a fi jurnalist la un post de televiziune ce intenţionează să facă o emisiune în Oradea "despre copiii bipezi", Biro, care răspundea de problemele sociale ale municipalităţii, a confundat bipezii cu cerşetorii şi a acceptat să participe la emisiune.
Ea l-a asigurat însă pe realizator că "majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi" şi că pe străzile din municipiu abia dacă pot fi găsiţi "câţiva", pentru că Poliţia Comunitară i-a ridicat pe aproape toţi ceilalţi. Mai mult, Rozalia Biro, mamă a doi copii, a spus că nu are "niciun biped în familie".
17 iul, 2014
Ferenczy
Amuzant dar irelevant. Pentru fiecare exemplu de maghiar care nu cunoaste limba romana va pot furniza tot atatea contraexemple de romani care nu cunosc limba maghiara. Ne referim desigur la cei care isi exercita activitatea in zone cu populatie preponderent maghiara. Sa-i mai amintim si pe acei romani care nu cunosc limba romana, nici macar la nivel acceptabil? Nu v-a dus mintea, caci probabil v-ati fi jenat sa ma atacati gratuit (privitor la ceva ce nu cunoasteti) cat timp insasi fata cea mica a presedintelui a penetrat sistemul pana in Parlamentul European, fără sa aiba mari tangente cu utilizarea corecta a limbii materne.
18 iul, 2014
cantautor
ptr Ferenczy
nu sunt obligat ca roman,sa invat limba maghiara,iar in zonele unde sunt maghiari este o chestiune aparte...o discutam aparte
traim in Romania ,unde limba oficiala este Romana,cu particularitati in administratia locala,functie de pondere,etc
eu te provocasem sa discutam despre o potentiala numire intr-o functie de ministru in Guvernul Romaniei ,care conduce toate zonele,nu doar zona preponderent maghiara..
dar te inteleg,nu poti fi si in caruta si in teleguta
Despre cultura Ebei,perfect de acord cu dumneata,insa una este ca un incult sa fie ales si alta ca un incult sa fie numit...
in fond suntem de acord partial,e amuzant,despre relevant sau irelevant ramane de vazut ...
17 iul, 2014
cacautor
este in opinia si dupa gustul meu un corect si civilizat raspuns :fara cretin,fara basescu si udrea,fara ma ustura,etc
aia cu "stimabile" chiar ma bucura,nu cred ca o merit
vad ca esti croit pe o abordare constructiva,in postari bineinteles
incearca sa lasi pe cat posibil sotiile care nu presteaza pe aici,in pace...
asta daca vrei sa-mi faci neaparat o favoare...
ramane la latitudinea ta...
daca te-ai referit la sotia mea,ai raspunsul mai jos,daca nu,imi cer scuze..
in principiu,si nu vreau sa aprofundez ,este o diferenta "mica" ! intre un somer si o firma dusa spre insolventa...
primul primeste niste bani de la stat,o perioada,in cealalta speta statul nu mai primeste niste bani si nici eventualii creditori
care este smecherul care este pagubitul?
17 iul, 2014
cacautor
Ferenczy dixit:s-a terminat concediu,am nevoie de bani
Constat ca articolelele tale(de fapt,adevarate bijuterii..Vuitton)sunt editate cat de cat,corect romaneste...
te citesc,uneori cu interes,chiar daca esti angajat pe post de ziarist (tu fiind de fapt calificat scriitor,filozof,antreprenor,etc)
imi place ca esti singurul de pe aici care isi permite probabil,un corector...
normal,muncesti mult,castigi bine,chiar daca salariile de la stat nu au crescut asa mult din cauza lui Basescu si Udrea
am doua nedumeriri:
1.se aude ,pe surse,prin targ, ca vorbesti romaneste destul de greu,cum reuseste corectorul(editorul) sa te inteleaga?
2.despre ce cariera occidentala stralucita vorbesti?
ai notiunea termenilor:"cariera" si "stralucita"?
despre termenul "occidental",nu-mi fac probleme,probabil in moneda lor iti iei tainul....
17 iul, 2014
Ferenczy
Stimabile
Nu are rost sa te superi atat de tare pentru un detaliu atat de lipsit de importanta. Promit sa las special pe viitor cateva greseli, pentru a avea si oameni ca tine o satisfactie minimala. Pe de alta parte vad ca te roade scoala mea si te prefaci ca uiti ceva ce ai semnalat de la primele ”verificari” pe care le-ai facut de la primele mele articole: am studiat numai in limba romana, inclusiv la nivel de facultate. Cat despre ce muncesc, nu o sa-ti dau socoteala tocmai tie, care nu intelegi ca nu este o rusine sa ai o slujba, un venit lunar (altul decat somajul sau banii nevestei). Sa ne auzim cu bine si la cat mai multe greseli domnule OOF.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ