FUZIUNE PNL-PDL. PNL si PDL au bătut palma. I-a ieşit pasienţa lui Vasile Blaga?

| 17 iul, 2014

Fuziune PNL-PDL, nu prea, alianţă electorală, da. Negocierile dintre PDL şi PNL prind o oarecare formă. La prima vedere, PDL este partidul care pierde totul. Culoarea, numele, candidatul la prezidenţiale, toate sunt date de PNL. Sediul din Modrogan şi „Verde-nourat”, imnul PDL, vor fi vestigiile cu care democraţii vor rămâne în noua structură de dreapta. Dacă Vasile Blaga şi-a pus în gând să distrugă PDL, se pare că a reuşit.

Fuziune PNL-PDL. Vasile Blaga dă foarte mult credit noii structuri de dreapta. În realitate, dă atât de mult credit noului partid, încât PDL-ul va intra în istorie. Fuziunea PNL-PDL se pare că nu poate avea loc fără renunţarea la numele PDL. Cei care au muncit ani de zile în acest partid vor avea toate motivele să fie dezamăgiţi. Fuziunea PNL-PDL nu se poate face decât prin absorbţie. Vechii pedelişti sunt păcăliţi acum cu promisiunile deşarte ale unei posibile guvernări, după prezidenţialele de la sfârşitul anului.

Citeşte şi: FUZIUNE PNL-PDL. Blaga: Numele partidului va fi PNL

Afacerea politică este că un partid dă prezidenţiabilul, în timp ce al doilea va da premierul. Pielea ursului din pădure este împărţită de liderii dreptei, care se angajează într-o mişcare riscantă care este foarte posibil să şteargă PDL de pe faţa pământului. Câte voturi poate aduce un partid care nu mai există? Cei care au votat an de an cu PDL nu vor şti ce să mai facă, şi este foarte posibil ca mulţi dintre aceştia să se îndrepte către alte aşteptări politice sau pur şi simplu să nu mai vină, deloc, la vot.

Fuziunea prin alianţă PDL/PNL are un iz suspect. Mişcarea de rezistenţă la absorbţia PDL-ului există, chiar dacă nu este vizibilă în media. Faptul că pedeliştii pierd cam tot ce au consolidat politic din 2007 încoace nu pică bine, mai ales celor care sunt încă pro-Băsescu.

Atacurile lui Traian Băsescu la adresa lui Vasile Blaga au o miză clară, să reactiveze acest nucleu de nemulţumiţi din PDL şi în consecinţă să câştige şi mai multă influenţă decât are în viitoare construcţie de dreapta.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: Nicolae Ceauşescu şi Ion Iliescu sunt consideraţi cei mai buni preşedinţi

Traian Băsescu premier. Cine crede că Băsescu este izolat are o problemă de naivitate sau pur şi simplu refuză să-l crediteze pe preşedinte cu posibilitatea de a reveni în prim planul politic imediat după ieşirea de la Cotroceni. Adevărul este că toate mişcările de pe dreapta sunt atent supravegheate de actualul preşedinte. Posibilitatea ca să se discute despre numirea sa în funcţia de prim-ministru este suficient de mare atâta timp cât dreapta emite pretenţii că poate câştiga prezidenţialele.

Un lucru este cert la acest moment: PDL este un partid defunct în formula absorbţiei PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iul, 2014
lol
pomana PDL
pai Dle Sultanescu,ne intalnim la pomana...
eu voi avea in mana 3 trandafiri...
ps-sa nu-l luati si pe Palada
Poate se sperie mortul de el si se trezeste
(Dl.Palada este un tip foarte "fotogenic")
sa-l luati in schimb pe colegul,Teodorescu
astia au mancare multa si buna

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ