FUZIUNE PNL-PDL. Blaga: Numele partidului va fi PNL

| 17 iul, 2014

FUZIUNE PNL-PDL. Vasile Blaga, a anunţat că numele partidului rezultat în urma fuziunii între liberali şi democrat-liberali va fi PNL. Sediul noului PNL va fi pe Aleea Modrogan nr.1.

FUZIUNE PNL-PDL. "În 26 iulie vom avea congresele de fuziune, fuziune prin comasare a PDL cu PNL. Acest partid se va numi Partidul Naţional Liberal, iar documentele prevăd foarte clar - şi în toată comunicarea oficială vom şi folosi această expresie - că PNL este rezultatul fuziunii dintre PDL şi PNL, deci PNL+PDL. Sediul partidului va fi aici, aproape, în Modrogan 1 (sediul central al PDL - n.r.), imnul va fi cel pe care îl cunoaşteţi deja, 'Verde înrourat'', a declarat Blaga, la sediul PDL Bucureşti.

Liderul democrat-liberalilor a afirmat că statutul a urmărit cu foarte multă atenţie parcursul clar al celor două partide de până în 26 iulie de respectare a statului de drept, a valorilor PPE - demnitate, dreptate, libertate, solidaritate.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL: Numele partidului rezultat după FUZIUNE va fi PNL -

'Nu o să avem niciun document secret, atât statutul, cât şi protocolul de fuziune, programul politic, după ce vom desemna candidatul la Preşedinţie, programul acestuia, în septembrie programul partidului pentru români, toate vor fi publice şi veţi lua cunoştinţă de ele la momentul potrivit', a spus şeful PDL.

Blaga a menţionat că, dacă unul dintre cele două partide dă candidatul la Preşedinţie, celălalt partid va desemna candidatul la funcţia de prim-ministru.

'Evident, dacă unul dintre cele două partide dă candidatul la Preşedinţie, celălalt partid va da candidatul la funcţia de prim-ministru. Asta neînsemnând încă, noi nu avem încă pusă la punct strategia pentru alegerile prezidenţiale, că vom candida în tandem. O să vedem la momentul respectiv cum vom sta, pentru că va trebui să ne cunoaştem candidatul la funcţia de preşedinte al României', a arătat Vasile Blaga.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. De ce este fuziunea PNL-PDL o mare minciună


La rândul său preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus că acest partid nu este creat doar pentru a câştiga prezidenţialele, ci pentru a schimba România în bine.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Congresul PNL pentru fuziunea cu PDL va avea loc pe 26 iulie


"S-au încheiat negocierile politice pentru unificarea dreptei, asta însemnând unificarea Partidului Naţional Liberal cu Partidul Democrat Liberal. Acum, când facem acest anunţ, le mulţumesc colegelor şi colegilor care au fost în echipele de negociere pentru că a fost multă înţelegere şi dintr-o parte şi din alta şi reuşim astfel să facem un lucru pe care mulţi ni-l dorim de 24 de ani, mulţi au vorbit despre el, dar acum suntem foarte aproape de finalizare şi anume unificarea dreptei. Acest partid nu este creat doar pentru a câştiga prezidenţialele, acest partid este creat pentru a schimba România, pentru a schimba România în bine. Noi ne dorim să câştigăm prezidenţialele cu candidatul unic pe care îl vom desemna la începutul lunii august, dar ne dorim să câştigăm şi alegerile parlamentare din 2016, să conducem România într-un drum mult mai bun, mult mai clar, în aşa fel încât să avem ceea ce probabil cu toţi ne dorim - o viaţă mai bună, ca şi oamenii să simtă că acest partid vine cu o strategie, vine cu o gândire clară pentru deceniul care urmează", a punctat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ