Klaus Iohannis: Congresul PNL pentru fuziunea cu PDL va avea loc pe 26 iulie

| 15 iul, 2014

Klaus Iohannis a anunţat marţi că Delegaţia Permanentă a liberalilor a decis convocarea Congresului extraordinar pe 26 iulie pentru aprobarea fuziunii cu PDL.

'S-a decis convocarea Congresului extraordinar pentru data de 26 iulie, ora 12,00, în Parlament, cu două puncte pe ordinea de zi: aprobarea Statutului noului partid care se va realiza din fuziunea PNL-PDL şi aprobarea protocolului politic pentru aceeaşi fuziune. În acest fel, pe 26 iulie se va încheia procedura de decizie politică', a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă. 

El a arătat că în aceeaşi zi va avea loc şi Congresul PDL, iar ulterior Congresul comun al liberalilor şi democrat-liberalilor. 

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a subliniat că, potrivit legii, actele la tribunal pentru un nou partid trebuie depuse în termenul legal de 10 zile.

'E un termen de 10 zile conform legii partidelor politice, termen în care, după congresul de fuziune, ca urmare a fuziunii PNL-PDL, trebuie depuse protocolul de fuziune şi noul statut. În termenul legal de zece zile vor fi realizate toate procedurile legale prevăzute de legea partidelor politice', a spus Gorghiu. 

Ea a precizat că la depunerea acestor documente nu este necesar un număr de semnături. 

Purtătorul de cuvânt liberal a estimat că procedurile de fuziune, cu tot cu perioada în care se pot depune contestaţii, vor dura patru-cinci luni.

În ceea ce priveşte statutul noii formaţiuni, Alina Gorghiu a precizat că mai sunt de stabilit 'mici aspecte', care, cel târziu la finalul săptămânii în curs, vor fi agreate în conducerile celor două partide.

De altfel, vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a arătat şi el că reprezentanţii PDL şi PNL se vor întâlni săptămâna viitoare de atâtea ori cât este nevoie astfel încât toate problemele să fie clarificate.

'Ne-am propus să ne întâlnim de atâtea ori de câte ori este necesar ca până la sfârşitul săptămânii să elucidăm toate problemele pe care nu le avem încă clarificate. (...) Săptămâna viitoare este destinată discutării acestor subiecte interne în cele două partide înainte de congres', a explicat Atanasiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ