PNL şi PDL au căzut testul de distanţare de Băsescu

| 15 iul, 2014

Alianţa PNL PDL. Luni în şir conducerile PDL şi PNL au susţinut sus şi tare că se află în conflict cu Traian Băsescu. Totuşi, modul în care cele două părţi îşi sincronizează mesajele demonstrează cât se poate de clar că acţiunile acestora din ultimul timp vin mai degrabă să infirme ipoteza unor poziţionări diferite ale PNL-PDL în raport cu şeful statului.

Fuziune PNL PDL. Ultimul episod al coordonării opoziţiei cu discursul prezidenţial îl reprezintă retorica PNL şi PDL în privinţa CAS. În loc să sprijine iniţiativa guvernamentală, ceel două partide se plasează de aceeaşi parte a baricadei cu Traian Băsescu. Situaţia este cu atât mai neplăcută pentru cele două formaţiuni cu cât iniţiativa guvernamentală de diminuare a asigurărilor sociale reprezintă o măsură de dreapta. Mai mult, liberalii şi democrat-liberalii au susţinut până de curând scăderea cu cinci puncte procentuale a CAS, însă odată ce preşedintele Traian Băsescu s-a opus măsurii argumentând că aceasta este nesustenabilă, cele două partide au sărit cu aceleaşi pseudoargumente în sprijinul şefului statului.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. De ce este fuziunea PNL-PDL o mare minciună

Alianţa PNL PDL. În loc să sprijine măsura guvernului, ce a fost propusă şi de liberali încă din toamna anului trecut, Klaus Iohannis a folosit argumentele lui Traian Băsescu pentru a respinge implementarea reducerii CAS. „ Noi ne-am angajat la un deficit bugetar mai mic pe 2015 decât pe 2014. Suntem obligați să ne încadrăm în 1,4% deficit bugetar, lucru care pune o presiune suplimentară pe buget. Aceste lucruri trebuiau discutate și trebuia să ne explice Guvernul cum vrea să facă față la această dublă presiune și prin scăderea CAS, și prin scăderea deficitului bugetar.(...)Acest Guvern Ponta nu are nicio viziune. Nu are nicio strategie, de aceea nu funcționează lucrurile. Relaxarea fiscală nu se poate aborda punctual și scos din context. Ea trebuie abordată la pachet cu măsuri de stimulare a economiei, cu măsuri de compensare pe termen scurt, pe termen mediu. Exact aceste lucruri trebuie să le prezinte Guvernul Ponta", a declarat liderul PNL.

Citeşte şi: PNL a rămas cu obsesia uciderii USL

Alianţa PNL PDL. Ieşirea liderului PNL nu face decât să completeze declaraţiile preşedintele Traian Băsescu şi să pună într-o lumină proastă în ochii electoratului aşa-zisa „dreaptă unită” care susţine că se află în conflict cu şeful statului, când de fapt acţionează împreună cu acesta. Astfel, Klaus Iohannis trebuia să dea dovadă că nu are o înţelegere secretă cu şeful statului prin a-i cere acestuia să promulge legea de reducere a asigurărilor sociale. Liberalul a ratat astfel ocazia să sprijine un proiect util mediului de afaceri, investitorii cerând în repetate rânduri reducerea CAS. Un CAS mai mic înseamnă predictibilitate şi ar permite generarea de noi locuri de muncă, priorităţi pe care partidele de dreapta din opoziţie ar trebuie să le susţină fără echivoc.

Fuziune PNL PDL. În aceste zile a sosit momentul ca PDL şi PNL să îşi clarifice poziţia cu privire la preşedintele Traian Băsescu şi să vină în faţa românilor să precizeze rolul pe care îl are actualul şef al statului în cadrul alianţei dintre cele două formaţiuni, precum şi cu privire la viitoarea construcţie politică pe care o pregătesc. Dacă vor pactiza pe mai departe cu Traian Băsescu, PNL şi PDL nu fac altceva decât să îşi semneze singure sentinţa, iar revirimentul electoral la care speră conducerile celor două formaţiuni nu se va produce în viitorul apropiat.

Citeşte şi: După Crin Antonescu, şi Klaus Iohannis a ajuns ca Traian Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iul, 2014
Dac Sultanescu
Badea basist?Ponta a cazut testul?
Mircea Badea a vorbit marţi despre discuţia de la Cotroceni dintre Traian Băsescu şi tandemul Victor Ponta - Ioana Petrescu, pe tema legii reducerii CAS.

"Nu e nimic mai dizgraţios decât să văd băseala în care se scaldă Băsescu, pe teme de economie. Spunea că nu avem nevoie de împrumut de la FMI, că asta ar însemna o întoarcere în trecut, de parcă te poţi întoarce în viitor, iar la o lună spunea că trebuie împrumut, că e ca o centură de siguranţă.

Nu există adversar de dialog mai slab decât Băsescu. Să nu ieşi învingător dintr-o confruntare cu Băsescu, e noaptea minţii. El nu se duce la o emisiune unde să fie întrebat pe bune, are numai emisiuni aranjate la întrebători de casă, că nu face faţă. Când mă uit la domnul Ponta şi la doamna Petrescu, cu atât mai mult cu cât era pe teritoriul doamnei Petrescu...Foarte, foarte slab domnul Ponta, cu atât mai slabă duduia aia, Petrescu, părea inertă" a spus Mircea Badea.
Dle Sultanescu,ce se intampla,se misca in front?
16 iul, 2014
VIOREL
NOI SUNTEM ROMÂNI
DUPĂ CE FUZIONEAZĂ PNL CU PDL BASESCU VA FI PREŞEDINTELE PARTIDULUI ,,ELENA UDREA -SECRETAR GENERAL ,, OLTEAN , FLUTUR ,ANASTASE, BOC ,FALCĂ, PYNALTI, VIDEANU, FRUNZĂVERDE, ŞI MIRCEA BĂSESCU PRIN DEROGARE, VOR FI VICEPREŞEDINŢI ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ