PONTA îi spune "NU" lui BĂSESCU: Nu-i accept să uzurpe un drept pe care Boc l-a exercitat

| 15 iul, 2014

Razboi Ponta-Basescu. Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu vrea sa nominalizeze el comisarul european din partea Romaniei, dar ca nu i-a acordat presedintelui "mandat" in acest sens, deoarece Guvernul este cel care nominalizeaza comisarul.

Razboi Ponta-Basescu. "In ceea ce priveste nominalizarea comisarului european, conform Tratatului de la Lisabona si legii romanesti, Guvernul nominalizeaza un comisar. Domnulpresedinte vrea sa il nominalizeze el. Eu nu consider ca... si nu i-am dat acest mandat si, de acum incolo, este foarte important pentru viitor.

Asa cum se intampla si in Germania, cancelarul Merkel nominalizeaza comisarul, si peste tot in Europa comisarul european este desemnat de catre Guvern, eu nu am cum sa accept ca presedintele sa uzurpe un drept care, de altfel, a fost exercitat de catre Tariceanu in 2007 si de Emil Boc in 2009", a spus Ponta.

Nominalizarea comisarului european. Luni seara, premierul Victor Ponta a declarat ca a primit de la presedintele Traian Basescu o scrisoare in care acesta ii transmite ca nominalizarea comisarului european din partea Romaniei o face seful statului. "Astazi mi-a trimis o scrisoare ca nominalizarea comisarului european o face presedintele sau, ma rog, ceva de genul asta, ca e Romania si el e Romania", a spus Ponta.

El a aratat astfel ca presedintele are o anumita tendinta "patologica" de a strange pe ultimele luni de mandat cat mai multa putere.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Engleza preşedintelui m-a băgat în ceaţă

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca s-a inteles cu premierul Victor Ponta pe acelasi nume si acelasi portofoliu de comisar european, respectiv portofoliul Agriculturii, seful statului precizand ca doreste sa incerce sa obtina pentru Romania un post de vicepresedinte al Comisiei Europene.

"E o problema pe care am stabilit-o cu premierul. Avem acelasi punct de vedere. Premierul trebuie sa aiba grija prin Ministerul de Externe sa se faca toate demersurile catre ministerele de Externe ale statelor membre, iar eu am obligatia sa sustin aceste lucru in discutiile cu viitorul presedinte al Comisiei si in Consiliul European", a afirmat Basescu.

Seful statului a spus in continuare ca Romania doreste sa mentina portofoliul Agriculturii, detinut in prezent de Dacian Ciolos. Presedintele a mentionat si ca nu stie de ce premierul Victor Ponta a spus ca nu va sustine propunerea de comisar european facuta de el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ