Scandal pe dreapta. Băsescu i-a încărcat nota de plată lui MRU pentru friptura de Kobe

| 15 iul, 2014

Asistăm la o luptă în toată regula pentru cucerirea puterii, în cazul lui MRU, sau menținerea ei, în cazul lui Traian Băsescu.

Disputa dintre fostul șef SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, și Elena Udrea a escaladat, așa cum era de așteptat, până la nivelul Administrației Prezidențiale. În esență, ceea ce este de reținut din tot acest circ pus în scenă între liderii a două partide de dreapta, care visează la unificarea dreptei până la alegerile prezidențiale din toamnă, este că fiecare dintre părțile implicate are o agendă proprie. În primul rând, cel care a pornit acest scandal, MRU, se află acum în probe pentru a se alătura marelui proiect de dreapta al PDL și PNL, motiv pentru care investește toate resursele în a le demonstra că este vrednic să facă parte din noua construcție. Pe polul opus, Udrea a fost nevoită să răspundă atacurilor pentru a-și apăra poziția de lider al PMP, iar lui Băsescu i-a fost imposibil să nu pledeze pentru protejata sa și, în același timp, să nu profite de situație să mai distragă atenția de la scandalul în care este implicată familia lui.

Citeşte şi: Udrea: Presupun că Ungureanu s-a dezis de preşedinte la recomandarea consultanţilor

În ultima replică a președintelui, prin vocea consilierului de stat Cristian Hriţuc, Traian Băsescu îi transmite fostului premier că a „primit certificat de fripturist“, reiterând astfel principalele acuze venite din partea Elenei Udrea. De asemenea, Hriţuc răspunde apelului adresat de MRU către președinte de a nu se mai implica în viața politică de partea PMP - “Din păcate, pentru că voi aveţi comportament slugarnic faţă de Victor Ponta şi Dan Voiculescu, de foarte multe ori domnul preşedinte a trebuit să vă ţină şi să facă opoziţie. Convingerea domnului preşedinte este că menirea unui om politic este să facă, nu să nu facă nimic“.

Asistăm la o luptă în toată regula pentru cucerirea puterii, în cazul lui MRU, sau menținerea ei, în cazul lui Traian Băsescu. Acest lucru conduce la o situație în care haosul domină la nivelul partidelor de dreapta, rufele sunt spălate în public, morții sunt dezgropați, iar atacurile la persoană se înmulțesc în detrimentul unor proiecte, strategii, politici reale de dezvoltare. Fiecare dintre cele două partide, PMP și FC, atrase în această debandadă prin vocea liderilor lor, încearcă să se impună pe scena politică printr-un spectacol de prost gust, în vederea obținerii unor avantaje imagologice în ideea alegerilor prezidențiale.

Citeşte şi: MRU răspunde atacurilor lui Băsescu: Cu ajutorul dumneavoastră, Elena Udrea, a reuşit să închidă uşile dreptei

Din nefericire pentru noi, cei care asistăm zilnic la un mod greșit de a face politică, prin scandal și atacuri murdare, vestea proastă este că până la alegerile din toamnă, atunci când sperăm să se calmeze spiritele, vom fi supuși la conflicte din ce în ce mai aprige între fripturiștii dispuși să meargă până în pânzele albe pentru a ajunge la ciolan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iul, 2014
MTO
"gandul":discutie Ponta_Petrescu-
-Tu ce zici, fă, Ionelo? Aveai chef de nişte aberaţii?

-Păi, nu aveam chef, dar…

-Numai aberaţii a debitat Băsescu. Total nepregătit!

-Aveţi dreptate, domnule prim ministru.

-Apropo, ce-i tot dădea cu meteo? Cică am avea de acoperit, pe meteo, vreo 5-6 miliarde.

-Este vorba despre cum se proiectează vremea aceasta capricioasă asupra producţiei agricole. Dar eu cred că este prea devreme să pronunţăm cifre.

-Ţi-a plăcut cum i-am răspuns? ”O să lucrăm la toate!”. N-avea rost să mă iau în gură cu el. Am preferat să-l umilesc.
I-aţi răspuns foarte la obiect, domnule prim ministru.

-Şapte milioane patru sute de mii de oameni i-au spus să plece acasă. ..

-7.403.836.

-… exact. Şi nu se dă dus, până la ultima înghiţitură. L-ai văzut? Transpirat, roşu la faţă…

-Foarte ugly.

-Şi bădăran! Păi, cum să începi tu o discuţie pe teme economice, cu o doamnă, şi să întrebi, hodoronc-tronc: ”Cum acoperim gaura”?

-A fost, într-adevăr, o întrebare indiscretă.

-N-am avut înctoro, a trebuit să-l pun la punct!

-L-aţi pus.
15 iul, 2014
gigi
Sictir ,voua va plac golanii ,smecherii ,asa a cistigat ticalosul 2 mandate . a fost bine cu securistul ,cu banditul?O prefer de o mie de ori pe petrescu care oricum stie carte si vede altfel viata economica decit micii contabili pogea ,ialomiteanu sau basescu care nu stiu decit sa taie cind nu le ajunge .Este nevoie de masuri curajoase care iplica si riscuri dar care deblocheaza ec. nu o tine in mlastina asta ala gherghina.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ