VICTOR PONTA CANDIDAT. Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni

| 14 iul, 2014

VICTOR PONTA CANDIDAT. Nu mai este nicio surpriză. Prezindențialele din această toamnă par să aibă un singur favorit : Victor Ponta. Menţinerea premierului pe primul loc în preferinţele electoratului este confirmată de un nou sondaj. Potrivit ultimului studiu dat publicităţii de către INSCOP, primul-ministru are drumul deschis către Palatul Cotroceni. Rămâne doar să aşteptăm momentul în care Victor Ponta îşi va anunţa oficial candidatura.

VICTOR PONTA CANDIDAT. Cu mai puţin de patru luni înainte de startul alegerilor prezidenţiale, premierul Victor Ponta nu are niciun adversar care să-i pună probleme reale. Şi asta în condiţiile în care primul-ministru nu a făcut un anunţ oficial în sensul unei candidaturi. Totuşi, dacă se va decide să facă acest pas, preşedintele PSD are cele mai mari şanse de a deveni preşedintele României. Mai precis, Victor Ponta ar învinge orice candidat al dreptei. Dintre aceştia, singurul care ar pierde cât de cât onorabil ar fi liberalul Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: VICTOR PONTA: Cred că toţi membrii familiei Băsescu sunt infractori

Totodată, proaspătul preşedinte al PNL este mai bine cotat decât liliputanii sondajelor MRU ori Cristian Diaconescu. Edilul Sibiului este cel mai probabil candidatul “de dreapta” care ar putea reuşi să între în turul II, varianta Crin Antonescu devenind deja o tristă amintire. De altfel, o ipotetică confruntare între Antonescu şi Victor Ponta ar fi câştigată la pas de către premier. Odinioară candidatul USL la preşedinţie, Antonescu astăzi ar reuşi un scor jenant în faţa fostului său aliat politic, 60,7% dintre respondenţi înclinând în favoarea lui Victor Ponta, faţă de doar 39,3% care l-ar alege pe Crin Antonescu.
În varianta cea mai proabila a unui tur II Ponta-Iohannis, dacă duminică viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale, 52,8% dintre cei chestionaţi ar vota pentru premierul Victor Ponta, în timp ce 47,2% l-ar alege pe Klaus Iohannis. Atenţie însă! Dacă ne raportăm la populaţia care declară că se va prezenţa la vot, respectiv 65,9% din eşantion, Victor Ponta ar obţine în turul al II-lea 54,8%, în timp ce Klaus Iohannis ar fi votat doar de 45,2%, diferenţa devenind deja aproape imposibil de surmontat.

CITEȘTE ȘI: LIVE TEXT. BĂSESCU: Scăderea CAS este o măsură electorală pripită

După cum se poate observa, spre deosebire de alegerile din 25 mai, prezenţa la vot se anunţă a fi una destul de ridicată în noiembrie, fiind de notorietate deja faptu că există un număr semnifativ de persoane care vine la vot doar la alegerile cu miză mare, cum ar fi de exemplu scrutinul prezidenţial. În acest sens, 48,6% afirmă că se vor prezenta în mod sigur la vot în timp ce 17,3% sunt ceva mai rezervaţi, declarând că, probabil, se vor prezenţa la vot.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta: Traian Băsescu a avut un ton BĂDĂRĂNESC la adresa Ioanei Petrescu. Discuţiile au fost NEPLĂCUTE

“Datele sugerează că nehotărâţii şi cei care vin la vot doar la alegerile prezidenţiale vor fi miza principala a bătăliei prezidenţiale”, a afirmat Remus Ștefureac, director INSCOP.
Sondajul a fost realizat de INSCOP la comandă „Adevărul“ în perioada 1 - 6 iulie 2014, pe un eşantion de 1.055 de persoane, eroarea maximă admisă fiind de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Chestionarele au fost aplicate în 38 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, într-un total de 75 de localităţi.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 aug, 2014
tadeus
Nu
mor cai cind vor cinii,
Sa nu se bucure, ca poate ia plasa ca Geoana
15 iul, 2014
cantautor
preluare Romania libera
„ Avem şi MTO-ul!”, spune brusc preşedintele, privind insistent către premier. „Poftiţi?”, întreabă surprins Ponta. „Avem şi MTO*-ul, care mai înseamnă vreo 6 miliarde”, repetă cu sadism Băsescu. Pauză. Buimăcit, aşteptând în zadar un ajutor din partea specialistului de lângă el, Ponta nu reuşeşte decât să bânguie un neconvingător „o să lucrăm la toate”. Preşedintele izbucneşte în râs. Premierul şi ministrul de Finanţe au venit la discuţiile de la Cotroceni, despre reducerea CAS, ca doi miei la tăiere. Măcelarul i-a tranşat profesionist, a filmat execuţia, după care a pus înregistrarea pe facebook. Astfel, o ţară întreagă a putut vedea câtă economie ştiu premierul care vrea să ajungă preşedinte şi ministrul de Finanţe, cu studii la Harvard şi fostă tânără speranţă a politicii româneşti.
15 iul, 2014
ferenczy viorel
Dar secvenţa-medalion, care va rămâne celebră peste ani, ca un final de Casablanca, este mişcarea facială şi oculară a lui Victor Ponta când Băsescu îl întreabă: „Dar cu cele 5 miliarde pentru MTO, cum faceţi?” Prim-ministrul României roteşte ochii în sus, în jos, la stânga şi la dreapta, ca un şobolan de desen animat, înţelege cu groază că de la făptura aflată în dreapta lui, pe postul lui Florin Georgescu nu are a aştepta vreun ajutor, drept care scheaună încetişor: „Le rezolvăm pe toate, domnu preşedinte…”
Remarc fineţea sadică a lui Băsescu de a nu-i explica ce înseamnă MTO-ul ăla – Medium Term (Budgetary) Objective – provizionul de risc bugetar cerut de UE pentru prevenirea dezechilibrelor.

Nu sunt economist, nu mă pronunţ în legătură cu oportunitatea reducerii CAS, dacă e o măsură utilă sau doar o nouă electorată.
Dar sunt critic de film şi pot să vă spun că, după ce ne oprim din râs, vom constata că ce joacă domnul Ponta e un horror în toată regula.

[Cristian Tudor Popescu - Gandul]
14 iul, 2014
vall
CAS
Inca il vreti, unii dintre voi, pe Ponta presedinte. Sinucidere curata ! Daca ati crezut totusi, ca abjectul individ are ceva in capatana de mongoloid, priviti toata inregistrarea in care s-a facut de fecale, nu ce va da haznaua trei. Veti vedea un premier uluit, natang , care habar nu are pe ce lume traieste si un ministru tembel, care in loc de cifre vine cu sufletul, saracuta (mintal, e taaare saraca - a cui loaza o fi?) Chiar ca pesedisti , antibasisti, sau ce ati mai fi, veti intelege, daca sunteti teferi le cap ca sunteti in pericol. Tara e condusa de o haita de un guvern de ticalosi al carui sef e si idiot. Priviti cele 26 minute !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ