PONTA: Sunt zone unde vor crește anumite taxe, dar și zone unde vor scădea

| 14 iul, 2014

Premierul Victor Ponta a explicat că postarea pe site-ul Ministerului Finanțelor a proiectului despre modificările Codului Fiscal a fost un prim pas spre punerea lui în dezbatere publică. După ce a văzut felul în care a reacționat presa la aceste documente, Ioana Petrescu a decis să retragă proiectul de pe site.

"Sunt zone unde vor crește anumite taxe, dar și zone unde vor scădea. Doamna Petrescu obişnuită cu un sistem occidental nu a știu că dacă pui pe site se dă drumul la propaganda domnului Băsescu, a decis retragerea proiectului de pe site, trecerea lui în Guvern și analizarea lui.

Dacă la ora 10:00 pui pe site şi la ora 11:00 deja toată propagandă băsistă începe să strige, n-o să poţi să faci niciodată un lucru. Doamna Petrescu în primul rând ia proiectul, îl prezintă mai întâi în Guvern. Chestia cu locuinţele nerezidentiale e în scrisoarea cu FMI semnată de preşedintele Traian Băsescu. Trebuie să facem nişte lucruri serioase. Intenția a fost de a pune pe site ceea ce urma să înceapă o dezbatere publică. Ea nu a știu că dacă pui pe site se dă drumul la propaganda domnului Băsescu. De aceea am zis că mergem să discutăm cu cei afectați.

De exemplu povestea cu mărirea impozitelor: dacă ai o locuință în care stai plătești un impozit normal, dacă deți mai multe apartamente sau un bloc cu apartamente rezidențiale, atunci plătești impozit la fel ca o firmă. Am vorbit cu domnul Nițu și el ne-a atras atenți că ce facem cu PFA-urile care au locuințele în clădirea în care locuiesc.

De exemplu spuneam că autorităţile locale să aibă mai multă autonomie din punct de vedere fiscal. Toți primarii cer mai multă autonomie locală, dar la taxe umblă Guvernul", a explicat Victor Ponta la România TV.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ