Ponta: Voi veni cu o propunere de posibil premier doar după turul I al prezidenţialelor

| 14 iul, 2014

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la Romania TV, că va veni cu o propunere de premier doar după turul I al alegerilor prezidenţiale din acest an în cazul în care va ajunge la concluzia că are o şansă clară de a câştiga cursa electorală pentru fotoliul de la Cotroceni.

'Nimic nu va putea opri piaţa zvonurilor şi nici nu-mi propun aşa ceva. Pot doar să vă garantez un singur lucru. Că eu nu voi anunţa niciun fel de posibil nominalizat pentru funcţia de prim-ministru decât după turul I al alegerilor', a declarat actualul prim-ministru, întrebat despre lista de posibili premieri care-i include pe Sorin Oprescu, Mugur Isărescu, George Maior, în cazul în care Ponta ar ajunge preşedinte, nume vehiculate de mass-media.

El a explicat că e normal să intre singur în scrutinul pentru fotoliul de la Cotroceni, având în vedere că 'funcţia de prim-ministru nu este liberă'.

'În 2004 când am avut tandem erau alegeri pentru preşedinte şi pentru Parlament, deci şi pentru Guvern. În 2009 nu a fost niciun tandem în mod special. Atunci a fost domnul Iohannis. Apropo de domnul Iohannis cu care m-am cunoscut la Grivco, cred că ar fi corect să nu uităm lucrurile acestea şi eu nu mă dezic de chestia asta. Deci, dacă după primul tur de alegeri rezultă o şansă clară de a câştiga funcţia de preşedinte am un mandat, pe care l-am cerut şi de la colegii mei din PSD şi de la UNPR, PC şi UDMR, ca până la sfârşitul lui 2016, deci pe ceea ce rămâne pe mandatul meu de prim-ministru, să propun o persoană care să continue şi cu care să pot continua programul actualului Guvern', a mai declarat Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iul, 2014
Stef
"Programul actualului guvern"
pe care promite Ponta sa il continue inseamna sustinerea coruptilor, a calomniei, a supra-imunitatii penalilor din parlament si din baronimea pesedista si reorientarea, in politica externa, inspre Uniunea Euroasiatica. Romani, asta alegeti?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ