VICTOR PONTA: Cred că toţi membrii familiei Băsescu sunt infractori

| 14 iul, 2014

Victor Ponta la Romania TV a declarat că legea reducerii CAS va fi aplicată de la 1 octombrie dacă preşedintele statului o va respinge.

Victor Ponta: Dacă Băsescu respinge reducerea CAS, o vom aplica de la 1 octombrie

"Probabil că preşedintele nu va promulga legea reducerii contribuţiilor sociale (CAS). Dacă nu o promulgă, Parlamentul va analiza legea în septembrie, ceea înseamnă că intră în vigoare la 1 octombrie. Este o măsură bună şi sustenabilă, care va crea locuri de muncă", a spus şeful statului.

Victor Ponta: Dacă nu facem această relaxare a muncii acum, nu o vom mai face niciodată

„Preşedintele spunea că am mai avut un prermier iresponsabil în 2008, care a mărit salariile la profesori. Domnul Tăriceanu s-a opus, domnul Băsescu a vrut. Dar să pui egal între această măsură şi reducerea CAS, într-un an cu creştere economică, e o comparaţie total greşită. Nu suntem în 2008. Dacă nu facem această relaxare a muncii acum, nu o vom mai face niciodată”, a spus Ponta.

Victor Ponta: Garantez că nu vor fi afectate salariile din cauza acestei măsuri, a reducerii CAS

„Garantez că nu vor fi afectate salariile din cauza acestei măsuri, a reducerii CAS. Orice surplus pe care-l avem vor merge la aceste categorii defavorizate”, a pus Ponta.

Victor Ponta: Înregistrările dintre mine şi Băsescu nu conţin nimic ilegal. Nu e ca-n discuţiile dintre Mircea Băsescu şi clanul Bercea

„Nu s-au discutat lucrurile ilegale, îmi este indiferent, să dea înregistrările. Nu e nimic ilegal în ele, nu e ca în discuţiile dintre Mircea Băsescu şi clanul Bercea”, a spus Ponta.

Ponta: Sunt zone unde vor creşte anumite taxe, unde vor scădea anumite taxe

„Sunt zone unde vor creşte anumite taxe, unde vor scădea anumite taxe. De exemplu, povestea cu impozitele la locuinţele nerezidenţiale. Ai un bloc de apartamente, plăteşti impozite ca şi o companie, stai într-un apartament, plăteşti ca la apartament. Dar dacă ai un bloc, faci o afacere, plăteşti ca o companie. Impozităm pe cei cu maşini care au capacitate cilindrică mai mare. De asemenea, autorităţile locale să aibă mai multă libertate în taxe şi impozite. Cea cu locuinţele nerezidenţiale e în scrisoare cu FMI, semnată de Băsescu”, a spus Ponta.

Ponta: I-am spus Ioanei Petrescu că Băsescu nu va vorbi cu mine, ci cu ea, că e nouă

"I-am spus doamnei ministru Petrescu să fie pregătită, a fost cu mine în maşină doamna ministru a Finanţelor şi am pregătit-o. I-am spus că nu va vorbi cu mine, ci cu ea, că e nouă", a spus Ponta.

Victor Ponta: Cred că toţi membrii familiei Băsescu sunt infractori

„Nu cred că toţi medicii din România sunt infractori. Eu cred că toţi membrii familiei Băsescu sunt infractori. Cred că aceste etichetări nu sunt bune, medicii nu trebuie introduşi în categoria funcţionarilor publici. Următorul pas, dacă facem unităţile spitaliceşti, medicii nu vor mai avea statutul clasic al bugetarilor”, a spus Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iul, 2014
ANAMARIA
Gura bate c....
Probabilca are si dovezi cand vorbeste acest pm.Daca nu sa se astepte la un proces de familie...!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ