Ce taxe şi impozite noi va introduce Guvernul

| 16 iul, 2014

Taxe noi. Persoanele fizice care detin cladiri cu o alta destinatie decat cea de locuinta vor plati un impozit reprezentand pana la 2% din valoarea impozabila. Masura va fi prezentata, miercuri, in sedinta de guvern. Ea a fost cuprinsa si in proiectul de modificare a Codului Fiscal care a fost retras saptamana trecuta de pe site-ul Ministerului Finantelor.

Taxe noi. Documentul initial stabilea ca persoanele fizice, care in prezent sunt impozitate cu 0,1% din valoarea impozabila a cladirii, vor fi obligate sa achite pentru cladirile nerezidentiale un impozit cuprins intre 0,25 si 1,5% din valoarea calculata de catre un evaluator autorizat sau de 2% din valoarea impozabila, daca nu exista un raport de evaluare.

Astfel, persoanele fizice vor fi taxate similar firmelor care detin astfel de cladiri. Cota impozitului pe cladiri pentru care exista un raport de evaluare va fi stabilita de primarie.

Desi erau cuprinse in proiectul initial, Guvernul a renuntat la cresterea unor taxe.

Citeşte şi: Taxe mai mari pentru români din 2015. Vezi ce impozite se vor majora


In proiectul retras de pe site-ul Finantelor se preciza ca, pentru proprietarii de masini, impozitul va creste de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi in cazul autoturismelor cu motoare de pana la 1.600 cm3 inclusiv si de la 18 lei la 30 lei/200 cmc pentru masinile cu o capacitate cilindrica cuprinsa intre 1.601 cmc si 2.000 cmc inclusiv.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a primit la promulgarea legea privind diminuarea contributiilor de asigurari sociale si ca are semne de intrebare privind oportunitatea masurii, spunand ca este de parere ca Guvernul are ca tinta acoperirea deficitului rezultat din micsorarea CAS prin cresterea taxei pe proprietate de 2-3 ori.

In consecinta, i-a chemat la discutii pe premierul Victor Ponta si pe ministrul Finantelor Ioana Petrescu, insa acestea nu au dus la niciun rezultat concret.

Tag-uri: CAS, impozite, taxe
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ