Investitorii străini: Degeaba reducem CAS azi dacă mărim alte taxe mâine

| 17 iul, 2014

Reducerea CAS. Mediul de afaceri este de acord cu reducerea CAS, insa Guvernul trebuie sa arate modalitatea prin care va compensa gaura de la buget ce va fi provocata de aceasta masura, sustin reprezentantii mediului de afaceri.

Reducerea CAS. In principiu, oamenii de afaceri sunt de acord cu reducerea CAS, insa ne ingrijoreaza ce se va intampla daca vom ramane cu un deficit bugetar relativ mare, deoarece tot prin taxe va fi acoperit.Degeaba micsoram taxele azi daca ele trebuie marite in viitor", a explicat Steven van Groningen, presedintele Consiliului Investitorilor Straini, dupa consultarile pe care reprezentantii oamenilor de afaceri le-au avut cu presedintele Traian Basescu.

Acesta a explicat ca a discutat masura cu premierul Victor Ponta, in cadrul intalnirlor lunare, insa seful Guvernului nu a dat asigurari ca taxele vor ramane neschimbate dupa reducerea CAS. "Ar fi un confort mai mare daca am sti din ce surse va fi acoperit deficitul bugetar", a subliniat Steven van Groningen.

Citeşte şi: Ioana Petrescu: Nu am simţit nevoia să îmi dovedesc diploma de la Harvard într-o întâlnire la Cotroceni

Seful Consiliului Investitorilor Straini sustine ca banii ar putea proveni dintr-o colectare mai buna a taxelor.


Presedintele Traian Basescu a spus, miercuri, ca daca ar fi prim-ministru, ar adopta reducerea CAS, precizand insa ca este nevoie de argumente de sustenabilitate pentru aceasta masura.

"Daca as fi prim-ministru, as adopta reducerea CAS acum. Daca vointa politica se materializeaza si in alte actiuni de genul reducerea aparatului bugetar, reducerea cheltuielilor curente... Dar sa-si asume reducerea asta", a afirmat seful statului, intr-o emisiune la Evenimentul Zilei.

Seful statului a adaugat ca Victor Ponta nu i-a dat niciun motiv sa promulge legea de reducere a CAS.

Premierul Victor Ponta a explicat, miercuri, la debutul sedintei de guvern, ca exista conditii favorabile pentru reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, aceasta masura fiind una sustenabila. "Avem anual incasare de 2,6 miliarde de lei din acciza suplimentara la carburanti, (...), 1,5 miliarde de lei din taxa pe constructii speciale si, fata de anul trecut, la venituri curente avem 3 miliarde de lei in plus. Daca e vorba de contabilitate, acoperim (gaura din buget provocata de aceasta masura - n.red.).

Citeşte şi: De unde putem finanţa reducerea CAS

Avem 41 miliarde de lei - ca noi vorbim de 5 miliarde de lei impact negativ al reducerii CAS - de recuperat de la firmele in insolventa. La unele le platim si salariile. De asemenea, avem o crestere economica de 4%", a mentionat Ponta, care a indicat si reorganizarea ANAF printre metodele care vor contribui la acoperirarea golului lasat de reducerea CAS in buget.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ