ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

| 14 iul, 2014

Preşedinţia a dat publicităţii, luni, înregistrarea discuţiei cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, despre reducerea CAS după ce primul-ministru a spus că s-au certat, iar tonul şefului statului la adresa Ioanei Petrescu a fost ”bădărănesc”.

"Doamna ministru, se colectează suplimentar, din creşterea economică, atât? Dar bănuiesc că aţi observat că Germania, Franţa, Italia, au intrat în declin şi asta ne va afecta”, a spus Băsescu.

Replica Ioanei Petrescu a venit imediat: "Un motiv în plus să relaxăm fiscal şi să încurajăm firmele să angajeze şi să investească mai mult", a spus aceasta, vizibil emoţionată.

"Doamnă, am zis că... Unde aţi zis că aţi terminat? La Harvard, la Oxford?", i s-a adresat Băsescu.

"La Harvard", a răspuns Petrescu.

"Roubini, economist de Harvard. Mă aşteptam la argumente de genul lui", i-a spus preşedintele ministrului de Finanţe.

Preşedintele Băsescu i-a mai spus ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu, că argumentele acesteia în favoarea reducerii CAS sunt cele pe care le aduce orice parlamentar care nu ştie despre ce este vorba.

Încă de la începutul discuţiei de la Cotroceni, şeful statului le-a reproşat premierului Victor Ponta şi ministrului Finanţelor că nu au prevăzute surse din care să acopere "gaura" produsă de scăderea CAS cu 5% şi a spus că văzute "tentativa de punere în dezbatere publică a noului Cod Fiscal", care prevedea taxe suplimentare.

De asemenea, şeful statului a ţinut să precizeze: "Nu ţin să-l retrimit Parlamentului, că e o măsură bună pentru agenţii economici".

La rândul său, ministrul Finanţelor a susţinut că "măsura CAS este extraordinar de bună şi pentru mediul de afaceri, şi pentru angajatori" şi a trecut şi prin Parlament.

"O susţin din tot sufletul. Nu va pune in pericol ţintele bugetare de anul acesta", a declarat Petrescu, invocând şi existenţa unui studiu în acest sens. Când acesta i-a fost solicitat de şeful statului, nu l-a putut prezenta.

"Discutăm ca între oameni care ştiu despre ce vorbesc ... sau...", a replicat Traian Băsescu, adăugând: "Argumentele pe care mi le aduceţi dumneavoastră sunt argumentele pe care le aduce orice parlamentar care nu ştie despre ce este vorba". El a ţinut să precizeze că nu se adresează premierului.

Ministrul i-a dat asigurări că la elaborarea bugetului pe 2015, sursele de finanţare vor fi foarte clare.

Preşedinţia a făcut publică luni înregistrarea discuţiei cu premierul şi cu ministrul Finanţelor pe tema reducerii CAS, după ce Victor Ponta a spus că s-au certat, iar tonul şefului statului la adresa Ioanei Petrescu a fost "bădărănesc".

Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu va face foarte bine dacă va publica înregistrarea discuţiei de luni, de la Cotroceni, adăugând că un preşedinte poate fi "un pic mai politicos" atunci când vorbeşte cu o doamnă, respectiv ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

"Eu cred că preşedintele ţării, în general, când discută nu neapărat cu primul-ministru, ci cu ministrul de Finanţe, cu o doamnă, poate să fie un pic mai politicos", a spus Ponta.

 


 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ