Tăriceanu: Traian Băsescu se află într-o permanentă campanie politică

| 15 iul, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este de părere că şeful statului, Traian Băsescu, se află într-o permanentă campanie politică prin care încearcă să denigreze tot ceea ce nu este în sfera lui de influenţă.

"În 2008 profesorii doreau o majorare de 50% a salariilor şi cu toate că ne apropiam de campania electorală, am avut curajul să spun că o astfel de majorare nu este posibilă, sigur, un lucru nepopular, dar necesar, mi-am asumat aceste riscuri, iar rezultatul pe care l-am obţinut în alegeri probabil că a fost influenţat şi de această decizie pe care am luat-o, PNL neobţinând atunci decât practic 20%. În acelaşi timp, vă readuc aminte ce spunea preşedintele în acel moment: că este suficient să existe voinţă politică pentru ca salariile să fie majorate la 50%. Dacă am fi majorat salariile la 50% pentru profesori, sigur că ar fi trebuit ca aceeaşi măsură să o luăm pentru toţi angajaţii din sectorul public', a declarat Tăriceanu marţi la Senat întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că Băsescu îl acuză că în 2008 a derulat numai acţiuni electorale.

Citeşte şi: Economica.net. Ce este MTO şi cum se calculează. Cum s-a ajuns la 6 miliarde de lei


Tăriceanu a precizat că în 2010 nu s-au majorat salariile profesorilor, ci a avut loc o reducere cu 25% a salariilor tuturor bugetarilor.

Citeşte şi: BĂSESCU despre discuţiile cu Guvernul: O echipă foarte nepregătită, reducerea CAS e o măsură politică


"Am discutat cu prim-ministrul Ponta şi cred că deciziile de natură economică şi de politică fiscală sunt apanajul exclusiv al Guvernului iar Executivul, când consideră că are marja de manevră necesară pentru a opera o reducere de fiscalitate, trebuie să fie aplaudat pentru acest lucru, şi nu criticat. Dacă cumva preşedintele ar fi trebuit să comenteze o majorare de impozite făcută de Guvernul Ponta, ce credeţi că ar fi spus? Ar fi fost împotrivă bănuiesc, deci la preşedinte nu este o problemă economică pe care o are cu aceste măsuri, are o problemă politică', a răspuns Tăriceanu întrebat de ziarişti cum i s-a părut prestaţia premierului şi a ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, la întâlnirea de luni cu şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ