Debutul regizoral al lui Traian Băsescu la Casa de filme Cotroceni

Traian Băsescu a mai aruncat ceva resturi echipei de propagandiști a popularilor, cam lihniți de la atâta reviriment economic ”cauzat” de guvernul Ponta. Negru de supărat pe lume pentru pelteaua interminabilă a filmărilor despre mizerabilele implicații dintre familia sa și clanul lui Bercea Mondialu, Traian Băsescu s-a gândit probabil că ar fi o idee bună să le plătească adversarilor săi cu aceeași monedă.

Zis și făcut și de aici a răsărit celebra filmare de la Cotroceni, o mizanscenă patetică cu un Băsescu rânjind satisfăcut, anticipând gustul dulce al răzbunării ce avea să izbucnească de a doua zi, o dată înregistrarea ajunsă la dispoziția presei.

Citeşte şi: ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

Socoteala de acasă a lui Băsescu nu s-a prea potrivit însă cu cea din târg, cel puțin asta rezultă dacă citim și alte comentarii în afara celor executate de sârguincioșii propagandiști amintiți mai sus. Ce s-a putut vedea în materialul respectiv, pe lângă ce ar dori băsiștii să ne explice că am văzut, de fapt? Un Traian Băsescu care de la înălțimea unei cariere de politruc ia peste picior o femeie care-l surclasează ca studii, tact și prestanță. Un președinte care se scobește, ce-i drept discret, în nas în timp ce savurează vizibil farsa lipsită de cea mai elementară formă de politețe și pretențiile aceluiași de a fi servit cu ”argumente de Harvard”. Ce ar fi făcut împărăteasca figură Traian D'Anvers cu aceste argumente, presupunând că i-ar fi fost oferite, va rămâne în veci un mare mister. Polivalentul Băsescu se presupune că ar fi rumegat cifrele și ațoasa dare de seamă economică cu aceeași dexteritate cu care dădea odinioară peste cap paharele de alcool cu între timp decăzutul Gigi Becali, la cârciumă.

Spre disperarea miștocarului președinte, calmul ucigător al lui Victor Ponta i-a zădărnicit în mare măsură planul de a o umili public pe ministrul Ioana Petrescu. Gesturile prin care primul-ministru i-a indicat ministrului Finanțelor să nu ia în serios aberațiile lui Traian Băsescu au rămas incluse – din fericire- dovadă că slugile care au realizat editarea ulterioară nu stau prea bine cu discernământul politic.

Dar discuția este mai serioasă decât pare la o simplă vizionare. Aici, dincolo de hachițele și disperarea evidentă a unui Băsescu rămas fără muniție în pragul ultimei confruntări electorale, avem de-a face cu aceeași problemă principială foarte importantă: cine pe cine subordonează și de ce, în ce bază? Avem de-a face cu aceeași obsesie veche a lui Băsescu, care periodic vrea să încalece guvernul și primul-ministru și, pentru că nu mai poate de când a fost atenționat de CCR, încearcă măcar să ridiculizeze pe cât posibil Parlamentul. Am mai scris în repetate rânduri pe obiectiv.info, una din principalele probleme -poate chiar cea mai importantă- care se cere rezolvată cu celeritate în perioada post-Băsescu este eliminarea confuziei generate de sintagma republici semi-prezidențiale. La ora actuală România nu e nici cal nici măgar și dacă vrem să intrăm într-un final în rândul lumii civilizate, trebuie să eliminăm această breșă regretabilă prin care Traian Băsescu a reinterpretat Constituția după cum i-a convenit, a guvernat în locul lui Boc și și-a permis să ia în repetate rânduri Parlamentul României peste picior.

Aceasta a fost miza reală a ambuscadei mediatice ratate de Băsescu la adresa premierului și a ministrului său de Finanțe, așa cum a remarcat-o și Horațiu Pepine, pe pagina Deutsche Welle: ” De fapt nu am aflat decât ceea ce ştiam şi anume că textul Constituţiei româneşti încurcă lucrurile. Câtă vreme în fruntea statului se află un preşedinte care are ambiţia evidentă de a fi recunoscut ca şef unic al Executivului şi în fruntea guvernului se găseşte un premier sigur pe sine, care nu este dispus să accepte o poziţie subalternă, vom asista mereu la această rivalitate de roluri.”

Citeşte şi: PNL cere demisia ministrului de Finanţe: "Ioana Petrescu n-ar mai trebui să intre în Ministerul de Finanţe"

Afară de această subordonare viciată, pe care după cum s-a văzut premierul a evitat-o politicos dar ferm, ce li se mai poate reproșa celor doi? Că Victor Ponta nu-i permite lui Traian Băsescu să-l ghidoneze ca pe Emil Boc? Că l-a lăsat să-și facă numărul fără să intre în jocul său și fără să recurgă la recuzita teatrală folosită pe vremuri de ciudatul Crin Antonescu, care se ridica și pleca razna? Că nu i-a făcut hatârul lui Băsescu, să țipe și să facă circ? Dacă o făcea, credeți că ecourile din presa băsistă de a doua zi erau mai favorabile? Victor Ponta acționează cu răceala și reținerea deprinse în anul de foc 2012, când a avut ocazia să constate direct cât de repede se interpretează peste hotare excesele de discurs și comportamentul politic dâmbovițean stil Antonescu. Victor Ponta nu a făcut circul dorit de o anumită parte a electoratului, ei și? Ce dovedește asta, altceva decât că este un politician și nu un actor? Avem nevoie la Cotroceni de un personaj normal la cap și echilibrat sau de încă o figură histrionică care să ne scoată fire de păr alb cu hachițe alese, pentru cel puțin un mandat de acum încolo?

Ce-i putem reproșa ministrului Ioana Petrescu? Că nu s-a lăsat ”examinată” de profesorul în economie Traian Băsescu? Priceperea președintelui a fost cât se poate de evidentă în plină criză, când îl parca pe dreapta pe docilul său premier și guverna în locul acestuia. Cam pe atunci și-a dat președintele corijența la economie, pe spatele nostru și nu cred că mai are cineva nelămuriri în acest sens.

Citeşte şi: O explicaţie pentru jocul iresponsabil făcut de Băsescu în cazul reducerii CAS

Ce-i mai putem reproșa, deci, Ioanei Petrescu? Poate doar că nu este Elena Udrea, căci orice altă femeie pare să fie privită și tratată cu grobian dispreț de amatorul de ”păsărici” și ”țigănci împuțite” de la Cotroceni, perfect indiferent față de pregătirea intelectuală și profesională a nefericitelor care au avut într-un moment sau altul proasta inspirație să-i deranjeze câmpul vizual. Am aflat deci că orice femeie care nu e Udrea îi pute lui Băsescu, la fel cum îi put și universitățile de prestigiu din Occident. Ce bine ar fi fost dacă Traian Băsescu ar fi examinat-o la fel de intransigent și pe propria sa fiică, care accidentează în mod uzual mortal limba română pe trecerea de pietoni și asta chiar înainte să o fi trimis cu atâta dexteritate să ne reprezinte în Parlamentul European. Acestea fiind spuse, rămânem la părerea noastră și anume că filmările lui Bercea Mondialul rămân în continuare mult mai interesante decât cele comandate de Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iul, 2014
cristian
impresionant
Am ramas profund impresionat de expunerea magistrala a premierului si doctorului in drept de renume mondial Victor Viorel Ponta. Excelent secondat de tanara activista PSD domnisoara
Ioana Petrescu, cei doi l-au facut mat pe odiosul tiran de la Cotroceni.
16 iul, 2014
UDMR-filiala Pesta
ce se mai aude mai puiule...
ai devenit "coleg" de serviciu cu DD?
ne-ai facut mandri...
"succesuri "deontologule...
16 iul, 2014
canciautor
salutam ,pentru inceput,revenirea pe metereze a cetateanului roman Ferenczy...ziarist si editorialist
scriitor,filozof,copywiter ,angajat la SRR ca expert in marketing,colaborator la site-ul Dlui Ghita de la PSD
de la inaltimea acestor pozitii si expertize,el ne descifreaza cum sta treaba cu niste masuri economice ,cu impact bugetar mare
nu este economist,dar se pricepe si la chestiunile astea
de fapt,se pricepe sa evite subiectul in sine:daca ai niste scaderi de venituri la buget trebuie sa rezolvi problema de a le obtine din alte parte
sau sa tai din alta parte
nu cu:"rezolvam noi"...
evident,Ferenczy se pricepe la orice ,cat timp Dan Sultanescu il plateste...
mai nou,fostul "colaborator "al lui CTP se pricepe si la alte domenii:regia si critica de film
pai aschia nu sare departe de trunchi,nu?
probabil,daca a fost in concediu in Romania a "simtit "nemijlocit impactul in preturile de consum al revirimentului economic...
simtul lui mercantil nu da gres niciodata
16 iul, 2014
canciautor
pentru Ferenczy
vad ca esti foarte bine informat despre apucaturile securistilor..
nu ma indoiam prea tare
nu sunt ingrijorat
cred ca totusi nu m-a angajat nimeni ,tocmai pentru ca nu am vechime
probabil din aia care au asa ceva,unii au mai multe joburi,concomitent
sa fiti sanatosi
16 iul, 2014
OCTAVIAN FLOREA
Sper să ți se rezolve rapid problema de sănătate. Într-un fel sau altul. E greu să fii o povară pentru cei apropiați. Vestea bună este că Dumnezeu iartă, e meseria lui.
16 iul, 2014
Herself
Draga Ovidiu, noi, cei care ne incapatanam sa ramanem prietenii tai suntem in schimb realmente ingrijorati. Problemele de sanatate de care ai devenit constient abia acum noua ne-au aparut evidente de ani buni, de cand ai inceput sa atragi atentia si compasiunea noastra prin excesele tale de comportament, de cele mai multe ori online. Credem ca vine o vreme cand trebuie sa afli si sa privesti adevarul gol-golut, in fata. Asta e. Nu te vom uita. Cu sincere regrete. A.
16 iul, 2014
DNA
TÂMPIŢICA LU TATA
JAVRA DE LA COTROCENI SĂ FACĂ MIŞTO DE PROASTA LUI,EBA, CARE NU ŞTIE SĂ VORBEŞTE DAR A AVUT MULTE SUCCESURI IN PARLAMENTUL EUROPEAN ..
15 iul, 2014
Maria
Debutul regizoral al lui Traian Băsescu la Casa de filme Cotroceni
Basistii cu acte inregula au savurat momentul,pontistii s-au uitat cu jena la punerea in scena si au avut ostrangere de inima ca Ponta i-a facut jocul lui Basescu.Iar restul...
Eu am vazut la TVR news audierile la comisia economica a d-nei
Petrescu .Timp de 2 ore a tinut piept atacurilor isterice a dnei Andreea Paul si a agramatului de Ialomiteanu.Si care la atacurile acestora raspundea cu argumente economice clare si logice.Acestea se intamplau acum un an,parca.Si nu mi-am schimbat parerea. D-na Petrescu are un singura mare problema:nu e vulgara si nu e atinsa de mizeria politicii dambovitene.
Revedeti audierile din Parlament.E un argument.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ