O explicaţie pentru jocul iresponsabil făcut de Băsescu în cazul reducerii CAS

| 15 iul, 2014

Miza episodului premediat de Traian Băsescu a fost cu totul alta, şi anume aceea de a acoperi cea mai importantă ştire a zilei de ieri – trimiterea în judecată a fratelui său în dosarul traficului de influenţă în care este implicat alături de Bercea Mondial.

Luni, românii aşteptau ca discuţia preşedinte-premier de la Cotroceni să aducă în sfârşit un consens pe tema reducerii CAS cu 5%. Este şi motivul pentru care Victor Ponta a onorat invitiaţia, încercând să identifice punţi de dialog cu preşedinţia, iar legea să fie cât mai rapid promulgată.

Ce s-a întâmplat însă la Cotroceni întrece orice imaginaţie. În locul unei abordări riguroase şi al unui dialog onest, Traian Băsescu a jucat iarăşi un teatru ieftin, sabotând încercările premierului şi ale ministrului Finanţelor, care i-au demonstrat argumentat că există resurse bugetare pentru a acoperi reducerea fiscalităţii pentru angajatori. În altă ordine de idei, Traian Băsescu s-a dat în stambă cu termeni pe care nu-i stăpâneşte, încercând să-i pună într-o lumină defavorabilă pe premier şi pe ministrul Petrescu.

Citeşte şi: ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

Însă miza episodului premediat de preşedintele Băsescu a fost cu totul alta, şi anume aceea de a acoperi cea mai importantă ştire a zilei de ieri – trimiterea în judecată a fratelui său în dosarul traficului de influenţă în care este implicat alături de Bercea Mondial.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă şi pe Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune. "Inculpatul Băsescu Mircea a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor şi poate obţine o situaţie favorabilă pentru tatăl denunţătorului: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei", au arătat procurorii în rechizitoriul trimis instanţei.

Pus în faţa faptului împlinit, Traian Băsescu a încercat din răsputeri să deturneze atenţia media de la dosarul fratelui său şi a aruncat pe piaţă filmul discuţiei de la Cotroceni pe tema CAS. Ceea ce ignoră însă Traian Băsescu este faptul că acest tip de joc politicianist va avea un efect de bumerang. Oricâte eforturi ar depune şeful statului pentru a abate atenţia de la scandalul traficului de influenţă, adăvărul va ieşi în cele din urmă la iveală.

Citeşte şi: Dosarul Băsescu-Bercea. Mircea Băsescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Scandalul nu-l încriminează numai pe Mircea Băsescu, ci loveşte în plin reputaţia instituţiei prezidenţiale. Toate explicaţiile oferite de Traian Băsescu cum că nu era la curent cu implicarea fratelui său şi cu dedesubturile lui sunt superfluue şi neconvingătoare. De la înălţimea funcţiei sale, Traian Băsescu a girat concubinajul dintre familia sa şi clanurile interlope de tipul aceluia din care face parte Bercea Mondial.

Trăgând linie, probabil că Traian Băsescu preferă să îşi asume pierderi pe tema CAS decât să accepte o întreagă dezbatere pe tema infractorilor din familia sa. Şeful statului este într-o evidentă defensivă, încercând un joc politic prin care să gestioneze pagubele, atât cât mai poate. Un mod cum nu se poate mai trist pentru un preşedinte de a-şi încheia mandatul în fruntea ţării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iul, 2014
mihai
Va descalificati ca ziarist si ca om cu astfel de manipulari .Orice om normal si cu bun simt a vazut un prim ministru si un ministru de finante care intr-o lume normala ar fi someri sau ar lucra la shaormarie.Cu astfel de oameni cocotzati in asemenea posturi Romania VA AJUNGE IN PRAPATIE,SI CU AJUTORUL DVS CARE FACETI DIN ALB NEGRU
15 iul, 2014
teom
Doamna Elena am impresia ca v-ati uitat la alta emisiune; nu inteleg cum puteti distorsiona realitatea evidenta, si cum puteti fi partizana a ilogicului. Cred ca ar trebui sa va apucati de alta meseria...poate cea mai veche ! Succes!
15 iul, 2014
Alex
Straina si rau intentionata
Chiar nu vedeti ca aceasta doamna ziarista e cu totul straina de realitate??? Incearca sa distraga atentia de la acesti guvernanti extraordinari de slabi care nu au argumente pentru masurile lor si care profita de slaba pregatire si mai ales informare a romanilor. Din pacate ne meritam soarta, atata timp cat ne comportam ca o turma de oi.
15 iul, 2014
cantautor
MTO
Dle Sultanescu(Dana?) nu exclud sa aveti dreptate cu acoperirea mediatica...
Dar de penibilul situatiei in care se pune un premier aerian,se face vinovat doar el...
Si bineinteles voi,consilierii,care l-ati indrumat sa se duca acolo si ulterior sa se dea in stamba...adica sa minta
l-a costat consilierea ,cat 2-3 luni de campanie TV..
adio prima,luna asta Dle Sultanescu...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ