PNL cere demisia ministrului de Finanţe: "Ioana Petrescu n-ar mai trebui să intre în Ministerul de Finanţe"

| 15 iul, 2014

Reducere CAS. Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL,  a comentat, marţi, prestaţia ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, la consultările cu şeful statului despre reducerea CAS, afirmând că 'penibilul situaţiei' a fost unul atât de 'apăsat şi tuşat', încât Petrescu nu ar mai trebui să intre în Ministerul de Finanţe.

Reducere CAS. Întrebată dacă Ioana Petrescu ar trebui să-şi dea demisia după episodul consultărilor cu Traian Băsescu pe tema CAS, Gorghiu a răspuns că ministrul de Finanţe ar trebui să facă acest gest.

Citeşte şi: ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

'Nu pentru că i-o cerem noi, ci pentru că penibilul situaţiei a fost atât de apăsat şi tuşat, încât domnia sa n-ar mai trebui să intre în Ministerul de Finanţe. Da, eu cred că în faţa unui asemenea moment în care ministrul de Finanţe a avut încleştat maxilarul şi nu a putut să emită niciun fel de punct de vedere pe o lege, pe o iniţiativă care a fost mult dezbătută în societatea civilă, un ministru de Finanţe care nu a fost capabil să expună opiniei publice nici măcar o singură dată un studiu al Ministerului de Finanţe cu privire la impactul pe care această măsură îl are, nu putem să credem că doreşte să rămână în continuare acolo şi să reprezinte Guvernul de pe poziţia de ministru al Finanţelor', a adăugat purtătorul de cuvânt liberal.

Reducere CAS. Gorghiu a precizat însă că s-a obişnuit ca Guvernul să-şi facă apariţiile nu prin intermediul miniştrilor de resort, ci prin 'prezenţa neobosită' a premierului Victor Ponta.

Liberala a caracterizat consultările dintre preşedinte, premier şi ministrul de Finanţe pe tema CAS ca fiind o întâlnire de natură electorală care să arate 'bătaia de joc la adresa CAS'.

Citeşte şi: Victor Ponta: Traian Băsescu a avut un ton BĂDĂRĂNESC la adresa Ioanei Petrescu. Discuţiile au fost NEPLĂCUTE

'A fost o poveste de genul uite CAS, nu e CAS, uite cifrele, nu sunt cifrele, uite deficitul, nu e deficitul. În realitate nu a existat o dezbatere serioasă, nu a existat o concluzie a acestei întâlniri şi noi, PNL, ca iniţiatori ai acestui proiect pe care vrem să-l vedem implementat, vă spunem că îl vom susţine în continuare', a spus Alina Gorghiu.

Reducere CAS. Purtătorul de cuvânt al PNL crede că legea privind reducerea CAS va fi promulgată.

'Dacă îmi permiteţi o intuiţie de femeie, vă spun că această lege va fi promulgată. Nimeni nu ar trebui să-şi permită riscul în România anului 2014 să nu promulge o lege care să aducă relaxare fiscală chiar dacă există patima că această iniţiativă a aparţinut liberalilor (...) pentru că mediul de afaceri este chiar la limita suportabilităţii. (...) Dacă o întoarce în Parlament şi va trebui reluată procedura parlamentară, se va discuta în Biroul Politic al PNL necesitatea urgentării dezbaterii acestei legi', a declarat Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: O explicaţie pentru jocul iresponsabil făcut de Băsescu în cazul reducerii CAS

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ