VICTOR PONTA: Engleza preşedintelui m-a băgat în ceaţă

| 15 iul, 2014

Consultari Cotroceni. Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti, ca a fost "foarte multumit" de prestatia ministrului de Finante, Ioana Petrescu, la discutiile de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu, afirmand totodata ca accentul acestuia in limba engleza il "baga in ceata".

Consultari Cotroceni. "Eu cred ca pentru crearea de locuri de munca si pentru scoaterea muncii de la negru reducerea fiscalitatii pe forta de munca este un lucru foarte bun. Crearea de locuri de munca este cea mai importanta batalie pe care o avem de dus. (...) Toate lucrurile legate de dl Basescu sunt interesante pentru dvs (jurnalistii - n.red.), pe mine ma intereseaza doar un lucru: De la 1 octombrie sa avem reducerea fiscalitatii", a spus premierul, care a precizat ca presedintele "nu are legaturi cu cifrele", a spus premierul.

Intrebat de ce se opune Traian Basescu reducerii CAS, Victor Ponta a raspuns: "Daca maream fiscalitatea, cerea reducerea. Daca reducem fiscalitatea, el cere cresterea".

La observatia ca Traian Basescu a spus, luni, dupa intalnirea cu prim-ministrul si cu ministrul de Finante, ca acestia au venit nepregatiti la consultari, seful Executivului a replicat: "Ne-am pregatit la discutiile cu FMI si cu UE, ne-am pregatit in Parlament. In fata presedintelui nu avem nicio obligatie".

De asemenea, intrebat daca este multumit de prestatia de luni a Ioanei Petrescu, Ponta a precizat: "Foarte multumit de prestatia ministrului de Finante la Cotroceni".

Prim-ministrul a sustinut si ca i-a dus sefului statului un document pe care acesta l-a ignorat - nota de fundamentare a proiectuluide lege privind reducerea CAS. "Presedintele nu cunoaste abecedarul fiscal-bugetar si nu era cazul sa ii predau o lectie in acest sens", a mentionat premierul.

Citeşte şi: ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

Totodata, acesta a comentat referitor la limba engleza pe care o vorbeste Traian Basescu, dupa ce presedintele l-a intrebat, luni, in legatura cu MTO - Medium Term Objective (Obiectivul bugetar pe termen mediu - n.red.), iar premierul a replicat: "Poftiti?".

"Accentul domnului Basescu in engleza ma baga in ceata. Limba engleza a domniei sale ma duce totdeauna in confuzie", a spus Ponta, marti.

Politica fiscala. Prim-ministrul a subliniat ca de politica fiscala se ocupa Guvernul, in timp ce presedintele nu are in atributii sa verifice, ci din punct de vedere contabil "e treaba Curtii de Conturi". "I-am zis ca, atunci cand a condus direct, a fost cea mai mare catastrofa economico-sociala in Romania", a subliniat Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni, o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni, in care a precizat ca premierul si ministrul de Finante nu i-au adus argumente in favoarea sustenabilitatii reducerii CAS de la 1 octombrie.

Declaratia presedintelui a venit la scurt timp dupa ce seful statului a avut o intalnire cu Victor Ponta si Ioana Petrescu pe tema reducerii CAS cu 5 la suta, la finalul careia Ponta a sustinut ca s-ar fi "certat", iar seful statului a avut o atitudine "badaraneasca".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iul, 2014
nic
Din lac in put...
Dl premier este in ceata de cand a venit pe lumea asta, si nici n-o sa iasa vreodata din ceata, eventul s-o ia din lac in put...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ