Victor Ponta candidat. Victor Ponta domină în continuare în sondaje

| 14 iul, 2014

Victor Ponta candidat. Iindiferent de partidul politic sau instituţia mass-media care a comandat o anumită cercetare, dar şi de firma care a realizat-o, există un numitor comun observabil în toate sondajele – victoria lui Victor Ponta în faţa oricărui alt contracandidat.

Victor Ponta candidat. Aşa cum era de aşteptat, cu mai puţin de şase luni înaintea alegerilor prezidenţiale, pe piaţă apar aproape săptămânal sondaje de opinie legate de dinamica electorală a principalelor nume vehiculate în cursa pentru funcţia supremă în stat. Însă, indiferent de partidul politic sau instituţia mass-media care a comandat o anumită cercetare, dar şi de firma care a realizat-o, există un singur numitor comun observabil în toate sondajele – victoria lui Victor Ponta în faţa oricărui alt contracandidat.

Alegeri prezidenţiale 2014. De exemplu, ultimul sondaj din care reies şansele premierului de a ajunge la Palatul Cotroceni a fost realizat la comanda ziarului „Adevărul” şi aparține INSCOP Research. Pe scurt, concluzia cercetării este că Victor Ponta se află în faţa oricărui alt poltician în ceea ce priveşte intenţia de vot a românilor.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale

Candidaţi preşedinţie 2014. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, 43,67% dintre români ar vota cu Victor Ponta. Cifrele reprezintă în primul rând o creștere simțitoare faţă de rezultatele anchetelor similare ale INSCOP desfăşurate în luna martie, când 38,7% dintre cetățenii României l-ar fi votat la prezidențiale pe actualul premier, sau în luna mai, când intenţia de vot pentru Victor Ponta era măsurată la 41,7%. Având în vedere existenţa acestui trend, dar şi a faptului că Victor Ponta încă nu şi-a anunţat oficial candidatura, eveniment care va genera un val suplimentar de simpatie, este extrem de probabil ca până în luna noiembrie primul ministru să treacă lejer de pragul de 50% din intenţiile de vot ale românilor.

Klaus Iohannis candidat. În plus, şansa pe care premierul o are în cursa pentru Palatul Cotroceni devine mai evidentă dacă ne uităm la rezultatele duelurilor pentru turul doi, aşa cum au fost ele propuse de cercetătorii INSCOP. În afară de Klaus Iohannis, aflat deocamdată la stadiul de potenţial candidat, niciun alt nume, fie el de dreapta, de stânga sau independent, nu ar avea nici măcar şanse teoretice de a-i “sufla” lui Victor Ponta fotoliul prezidenţial.

Crin Antonescu candidat. Primul ministru ar câştiga cu 60,7% la 39,3% în faţa lui Crin Antonescu, deşi pe zi ce trece devine evident că o asemenea înfruntare este puţin plauzibilă. Victor Ponta l-ar bate fără probleme şi pe Cătălin Predoiu, din moment ce 66,7% dintre români l-ar prefera pe liderul PSD, în timp ce 33,3% l-ar alege pe candidatul PNL. De asemenea, cel mai slab dintre candidaţii dreptei se dovedeşte a fi Cristian Diaconescu, candidatul PMP şi, implicit, preferatul preşedintelui Traian Băsescu, care ar fi votat de numai 32,5% din respondenţi, în timp ce primul ministru ar atinge 67,5%. Chiar şi în faţa lui Klaus Iohannis, care de la precedenta anchetă INSCOP a devenit principalul favorit al dreptei, Victor Ponta nu ar avea probleme să se impună, scorul obţinut de premier în confruntarea cu noul lider PNL fiind de 52,8% la 47,2%.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP: Tandemul Ponta-preşedinte, Isărescu-premier, cele mai multe aprecieri pozitive ale românilor

Toate aceste date arată, indiferent de maniera în care a evoluat jocul politic autohton, că nici măcar evenimente de o magnitudine semnificativă precum ruperea USL sau reorientarea PNL înspre PDL, nu au adus modificări importante în intenţia de vot. În concluzie, Victor Ponta rămâne principalul favorit în cursa prezidențială, iar disputele din zona de dreapta a eşicherului politic nu fac decât să joace şi ele în favoarea candidatului PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iul, 2014
ion
Adica si dupa ce a fost huiduit de 5000 de spectatori pe Arena Nationala? Si dupa spectacolul oferit aseara dupa ce s-au facut de ras ca sunt niste netoti ,si Ponta si Ministruta pusa de el sa ii execute toate ordinele?
Si dupa OUG ASF? Si dupa memorandumul cu Rompetrol? Si dupa traficul de influenta facut de Duicu la el in birou? Si dupa OUG prin care masacreaza Legea Educatiei? Si dupa toate tentativele sa modifice legi ANi ca sa isi salveze baronii ? Si dupa martea NEAGRA? Incredibil ! Ce ar trebui sa mai faca idiotul asta iresponsabil ca sa inteleaga si cei cu putini neuroni????
15 iul, 2014
Vichi
Sondaje mincinoase!
Prin sondajele acestea se urmareste sa se imprime in societate ideea ca Ponta este un rau inevitabil! Cu toata pretuirea pentru Petre Tutea, sustin: - Totusi, romanii nu sunt un popor de idioti! Reactia publicului de la finala turneului BRD ne da sperante!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ