Statutul partidului rezultat din fuziunea PNL-PDL a fost finalizat. Marţi se ia decizia politică

| 14 iul, 2014

Comisia mixta PNL-PDL a finalizat proiectul de Statut al noului partid, rezultat din fuziunea celor doua formatiuni politice, urmand ca liderii PNL si PDL sa ia marti decizia politica asupra acestuia, tema principala fiind cea a denumirii noului partid, au declarat pentru Mediafax surse politice.

Reprezentantii celor doua partide au precizat ca proiectul de Statut pentru partidul rezultat din fuziunea PNL-PDL a fost finalizat, iar decizia politica o vor lua liderii partidelor intr-o noua intalnire care va avea loc marti si la care ar urma sa participe inclusiv presedintele PNL, Klaus Iohannis, si presedintele PDL, Vasile Blaga.

"Proiectul este finalizat, iar saptamana asta se va incheia prin decizia politica a liderilor. In primul rand este vorba de denumire (a noului partid, n.r.) si de semne. Restul este incheiat pentru tot ceea ce inseamna organizare", au mentionat sursele citate.

De asemenea, in proiect sunt prevazute la final dispozitii finale si tranzitorii care reglementeaza modul de functionare a conducerii centrale, dar si a filialelor judetene si locale, pana la primele alegeri interne care vor avea loc in 2017.

Structura de conducere comuna va fi formata pe principiul paritar din reprezentantii structurilor de conducere actuale din cadrul PNL si PDL. De asemenea, tot marti, acest subiect ar urma sa fie luat in discutie in cadrul Biroului Politic National al PNL.

PDL va avea o decizie in cazul noului Statut la sedinta de miercuri a Biroului Politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ