Atacul mârșav al lui Emil Hurezeanu la adresa lui Victor Ponta miroase a varză călită săsească

| 10 iul, 2014

Hurezeanu Ponta. A fost o perioadă în care îmi plăcea de Hurezeanu ca jurnalist. Îmi plăcea aerul său de intelectual, faptul că emisiunile sale erau interesante iar invitații trebuiau să răspundă unor întrebări bine documentate.

Emil Hurezeanu Victor Ponta. De la o vreme Emil Hurezeanu s-a schimbat, iar această schimbare coincide cu intrarea în politică a prietenului său, Klaus Iohannis. De atunci, oricine se leagă de Iohannis intră în gura lui Hurezeanu. Un atac mârșav, personal, atipic pentru cel pe care îl credeam a fi un profesionist, este cel la adresa lui Victor Ponta. Hurezeanu a povestit recent despre cum s-ar fi cunoscut Adrian Sîrbu și Victor Ponta, după ce actualul premier al României ar fi câștigat o excursie la Madrid la un concurs organizat de ProTV, în contextul în care România era în plin proces de negocieri pentru aderarea la NATO. Hurezeanu afirmă că acela ar fi fost momentul în care Victor Ponta ar fi intrat în viața publică.

Povestea lui Hurezeanu miroase a atac ieftin de la o poștă, deoarece are câteva elemente în plus. Spre exemplu, este posibil ca Ponta să fi câștigat într-adevăr un concurs organizat de ProTV, dar cu siguranță nu acela a fost momentul în care a devenit persoană publică. Fiind vorba de Madrid, capitală a NATO, cel mai probabil este vorba de anul 1997, când în capitala Spaniei a avut loc Summitul NATO. Dar asta este cu 4-5 ani înainte ca Victor Ponta să aibă de a face cu politica. În 1997, Ponta era procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1. Pasul în politică l-a făcut în 2001, când a devenit Şeful Corpului de Control al Guvernului și s-a înscris în PSD. În 2003 a devenit cu adevărat persoană publică, atunci când  a fost ales președinte al TSD.

Evenimentul povestit de Hurezeanu nu are cum să fi avut loc într-un alt an, deoarece, să nu uităm, prima emisie a ProTV a avut loc în 1995, iar în 1997 a avut loc prima noastră încercare de a deveni membri ai alianței. De altfel, Hurezeanu povestește despre cum ciocnea un pahar de șampanie „în cinstea” unui semieșec.

Victor Ponta ProTV. Să recapitulăm: potrivit lui Hurezeanu, în 1997 Victor Ponta, pe atunci procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, un tânăr cu ochelari și acnee, dar inteligent și politicos, așa cum este descris de jurnalist, a câștigat un concurs organizat de ProTV și astfel l-ar fi cunoscut pe Adrian Sârbu. Dar numele lui Sârbu nu apare nicăieri în povestea lui Hurezeanu, ci doar cel al lui Tatulici, faptul că Ponta s-a cunoscut cu patronul ProTV fiind o simplă supoziție. Acum, dacă cineva crede că Sârbu, ditamai patronul de televiziune și o persoană despre care circulă vorba că nu ar fi prea sociabilă, s-ar fi împrietenit cu unul din câștigătorii unui concurs organizat de televiziunea sa, să mă ierte, dar e cel puțin naiv.

Hurezeanu a făcut aceste dezvăluiri în contextul conflictului din ultima perioadă dintre Sârbu și Ponta. Cu câteva zile înainte, Hurezeanu i-a recomandat lui Crin să facă un pas în spate și să îi lase calea liberă lui Iohannis.

Devine tot mai evident că Emil Hurezeanu nu mai este acel profesionist obiectiv pe care cel puțin eu l-am crezut a fi, ci a devenit un purtător de mesaj, un pion aflat în slujba lui Klaus Iohannis. Legăturile dintre cei doi sunt foarte vechi, aceștia fiind concitadini. De altfel, Iohannis a fost primul invitat al lui Hurezeanu în cadrul emisiunii „România mea”.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iul, 2014
tommie
...CU PUTINI ANI IN URMA ,TE JUCAI CU P.U.T.Z.A IN TATANA...
11 iul, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
BĂI BOULE
HUREZEANU A MÂNCAT MULT CĂCAT IN GERMANIA A CUM MĂNÂNCĂ FOARTE MULT IN ROMÂNIA ....DE, LA NOI ESTE MULT ŞI MAI IEFTIN .....
11 iul, 2014
nic
Unde esti tu Tepes doamne?
Deci pentru jurnalistii partidului lui iliescu, PSD, a fi profesionist inseamna sa canti in struna partidului stat !!!! Faptul ca dl Hurezeanu, al carui profesionalism este cunoscut de ani de zile, indrazneste sa prezinte un fapt concret si care nu-l ridica in slavi pe idolul neocomunist tonta, este un atac marsav!!!! Unde esti tu Tepes Doamne, sa vii sa-i iei pe neocomunisti de pe capul romanilor si sa- duci unde-a dus mutul iapa!!! Ca i-am avut destul pe cap pe ceasca cu ai lui!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ