Predoiu: Legea învăţământului, de la junglă la mlaştină

| 11 iul, 2014

LEGEA EDUCAȚEI. Cătălin Predoiu, Prim-vicepreşedintele PDL,  consideră că, prin ultimele modificări la Legea Educaţiei, învăţământul românesc se afundă fără nicio speranţă de salvare, iar 'jungla', de care amintea premierul Ponta a devenit 'o mlaştină'.

LEGEA EDUCAȚIEI. ''Domnul prim-ministru Victor Ponta declară că nu doreşte ca învăţământul românesc să fie o 'junglă' unde să supravieţuiască doar cei puternici. În consecinţă, dă posibilitatea şi celor slabi să supravieţuiască, permiţând a treia sesiune de bacalaureat. Numai că, printr-o astfel de decizie 'jungla' a devenit o 'mlaştină' în care învăţământul se afundă fără nicio speranţă de salvare'', scrie Predoiu vineri pe blogul său.

Citește și: Predoiu: Modificarea Legii educaţiei pune pe butuci toată reforma învăţământului

BAC 2014. În opinia sa, încercarea de a ''îmbunătăţi'' promovabilitatea, deci calitatea învăţământului, prin repetarea examinării şi nu prin acţiuni anterioare de reformare reală a procesului, este o dovadă a lipsei de responsabilitate a guvernului ''faţă de ridicarea gradului de cultură şi educaţie a tineretului''.

LEGEA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI. ''Este evident că este o măsură cu caracter eminamente electoral. Dacă într-adevăr guvernul dorea să aducă o îmbunătăţire reală şi absolut necesară învăţământului atunci ar fi trebuit să acorde o atenţie specială principiului fundamental al educaţiei naţionale care este ''egalitatea şanselor, oportunităţi pentru toţi''. Acest principiu este grav afectat, atâta timp cât România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte absenteismul şcolar şi numai cca 2% din copiii din mediu rural au şansa urmării cursurilor universitare'', susţine prim-vicepreşedintele PDL.

Citește și: Viziunea Guvernului pentru Educației – incluziune, nu marginalizare

BACALUREAT 2014. Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că Guvernul are 'o altă concepţie' despre şcoala românească şi că statul trebuie să-i sprijine pe copiii care au dificultăţi la învăţătură să continue şcoala.

LEGEA EDUCATIEI. 'Noi avem o altă concepţie: nu credem că şcoala românească trebuie să fie o junglă în care doar cei puternici supravieţuiesc. Dimpotrivă, îi felicităm, ne bucurăm pentru ei, dar cât mai mulţi copii care reuşesc să rămână la şcoală, care au rezultate, uneori mai proaste, alteori mai bune, care trebuie să aibă la un moment dat posibilitatea de a lua bacalaureatul, eu cred în această idee că trebuie să fim o societate în care şi cei cei mai buni să fie recompensaţi, dar şi cei mai slabi să fie ajutaţi să fie mai buni. Din punctul meu de vedere, domnul ministru Pricopie, domnul ministru Costoiu, modificările la legea educaţiei sunt bune şi binevenite', a afirmat premierul la începutul şedinţei de guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ