BAC 2014. Gafă uriaşă de corectare. Eleva notată cu 2.00 la Anatomie a primit nota 10 după contestaţii

| 11 iul, 2014

Diana Stoleriu, eleva de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui notată cu 2.00 la proba de Anatomie de la Bacalaureat 2014, a primit nota 10 în urma soluţionării contestaţiei.

Cei doi profesori care au corectat teza elevei vor fi anchetaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui şi riscă sancţiuni disciplinare. În plus nu vor mai fi cooptaţi la evaluarea tezelor de la examenele naţionale.

Aceştia vor fi puşi în discuţie la prima şedinţă a Consiliului de Administraţie a ISJ Vaslui. Cadrele didactice în cauză nu au mai fost cooptate la comisia de contestaţii de la Vaslui, unde s-au corectat lucrările din două judeţe ale Moldovei.

Diana Stoleriu, unul dintre elevii foarte buni la învăţătură ai Liceului Mihail Kogălniceanu din Vaslui, a avut duminică un şoc la afişarea rezultatelor la bacalaureat, când, ştiind că a făcut o lucrare perfectă, în dreptul ei, la proba de Anatomie, a văzut trecută nota 2.00. La celelalte două probe, eleva a obţinut 9.90 la matematica, respectiv 8.80 la limba română.

A doua zi, părinţii s-au adresat atât conducerii liceului cât şi a ISJ Vaslui care a dispus ca teza respectivă să fie reevaluată de aceeaşi profesori corectori, împreună cu inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Vaslui. În urma reevaluării lucrării, în loc de nota 2.00, eleva Diana Stoleriu a primit 9.35.

Conducerea ISJ Vaslui a solicitat comisiei naţionale de bacalaureat să facă modificarea aferentă în catalogul electronic, cerere care a şi fost aprobată. Eleva şi-a menţinut însă contestaţia, iar în urma recorectării lucrării la centrul regional de la Galaţi, a primit nota 10.

"Cei doi profesori evaluatori vor fi pusi în discuţie în cadrul Consiliului de Administratie al Inspectoratului Şcolar, unde se vor stabili sancţiunile de rigoare", a declarat prof. Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui, pentru Adevărul.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ