BACALAUREAT 2014. De ce este important ca absolvenţii de liceu să aibă cât mai multe şanse pentru a lua BAC-ul

| 19 aug, 2014

BACALAUREAT 2014 SESIUNE TOAMNĂ. Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a luat start luni, peste 63.000 de absolvenţi de liceu fiind înscrişi pentru sesiunea din această toamnă.

“BAC-ul de toamnă” a început luni cu probele orale, elevii fiind aşteptaţi să susţină în aceste zile proba la limba română şi limba maternă, urmând ca la finalul acestei săptămâni să treacă de testarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, dar şi de evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatură română. Pe 26 august este programată proba la limba şi literatură maternă. Proba obligatorie a profilului va avea loc în dată de 27 august iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12:00, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 2 şi 3 septembrie iar afişarea rezultatelor finale va fi făcută pe 4 septembrie.

 

CITEȘTE ȘI: Predoiu: Legea învăţământului, de la junglă la mlaştină

 

La fel ca în vară, atunci când nu au existat niciun fel de incidente neplăcute, cea de-a doua sesiune din toamnă se va desfăşura în condiţii optime, examenul de bacalaureat desfăşurându-se doar în sălile echipate cu camere video de supraveghere. Astfel, frauda şi corupţia nu vor nici de această dată tolerate.

Potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi la sesiunea a doua, 42.121 aparţin promoţiei 2013-2014, în timp ce 21.202 absolvenţi fac parte din promoţiile anterioare.

 

CITEȘTE ȘI: Dezamăgire mare pentru Gabriela Firea! Fiul ei a picat bacalaureatul cu note de 1

 

De altfel, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) ia în calcul organizarea în primăvară a unei a treia sesiuni de bacalaureat pentru cei care nu vor reuşi să promoveze acum. O iniţiativă lăudabilă a Executivului, în special în ceea ce priveşte sprijinirea acestora în procesul de căutare a unui loc de muncă. Şi asta în condiţiile în care nepromovarea examenului de Bacalaureat echivalează aproape inevitabil cu anularea oricărei şanse la un loc de muncă, sau în orice caz, la unul plătit decent.

În condiţiile în care Europa se confruntă cu un fenomen major în ceea ce priveşte şomajul în rândul tinerilor, orice şansă oferită lor este cu atât mai binevenită.

CITEȘTE ȘI: Doi profesori şi un părinte au fost reţinuţi pentru şpagă la BACALAUREAT 2014

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ