Patru profesori din Tulcea au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită la Bacalaureat

| 05 noi, 2014

Curtea de Apel Constanţa a decis arestarea preventivă a patru profesori din cei şapte reţinuţi de procurorii Parchetului Tulcea pentru trafic de influenţă, complicitate la dare de mită, luare de mită, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale, infracţiuni săvârşite în legătură cu examenul de bacalaureat 2014, sesiunile iunie-iulie şi august-septembrie, desfăşurat în municipiul Tulcea.

'La data de 28 octombrie, dosarul cauzei a fost trimis la Tribunalul Tulcea cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile faţă de cei şapte inculpaţi reţinuţi. Prin încheierea din data de 4 noiembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Constanţa a admis, în parte, contestaţia formulată de către procurori şi a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpaţilor Ovidiu Marius Târlogeanu, Dorel Teodor Ţigău, Mariana Gabi Costache şi Cornelia Bacalu', informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie transmis miercuri.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai-septembrie 2014, pe parcursul desfăşurării celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat, cei şapte inculpaţi, împreună cu alte 20 de cadre didactice care au calitatea de suspecţi în cauză, prin mijloace frauduloase, au supraevaluat lucrările la disciplinele de examen pentru ca 45 de candidaţi să promoveze.

În acest sens, prin intermediul colegilor profesori, examinatorii au primit semne şi parole transmise de la şi către candidaţi pe care aceştia le-au inserat în conţinutul lucrărilor de concurs în scopul identificării cu uşurinţă la corectare.

'Pentru acordarea notelor de promovare, profesorii corectori au procedat fie la supraevaluarea lucrărilor, fie la contrafacerea scrierii prin adăugarea unor cuvinte punctate în barem, ori prin rezolvarea în integralitate a subiectelor la disciplinele reale, intermediarii pretinzând său primind pentru sine sau pentru profesorii corectori, în schimb, sume de bani cuprinse între 400 şi 800 euro pentru fiecare disciplină', se mai arată în comunicat.

În cauză cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea şi cu suportul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ