Preţul căldurii ar putea creşte. Câti bani vor da în plus românii

| 24 oct, 2014

Principalul furnizor de energie termică din municipiul Tulcea, societatea Energoterm SA, a solicitat autorităţii naţionale de resort creşterea preţului de producţie al căldurii, existând astfel posibilitatea ca şi preţul unei gigacalorii să crească cu circa 40 de lei.

Directorul societăţii Energoterm SA, Liviu Bîscă, a declarat pentru AGERPRES că a transmis Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de utilităţi publice (ANRSC) propunerea de modificare a preţului de producţie a gigacaloriei, ca urmare a creşterii cu 83% a tarifului perceput pentru distribuţia gazului metan.

'Creşterea tarifului de distribuţie a gazului metan înseamnă un efort financiar suplimentar pentru municipalitatea tulceană în valoare totală de peste 1,3 milioane de lei, bani pe care Primăria nu-i are. Dacă ANRSC va aproba creşterea preţului de producţie propus de noi, preţul unei gigacalorii furnizată populaţiei ar putea creşte cu circa 40 de lei', a menţionat directorul Bîscă.

Decizia privind majorarea preţului la energia termică trebuie să fie aprobată de Consiliul Local al municipiului Tulcea, după ce principalul furnizor local de energie termică va primi aprobarea de la ANRSC.

În momentul de faţă, preţul de producţie al energiei termice este de 335,23 lei/Gcal, ultima modificare a acestui cost fiind făcută în urmă cu aproape un an atunci când preţul de producţie a crescut cu 30,46 lei.

Populaţia plăteşte începând de anul trecut 165 de lei/Gcal, diferenţa până la preţul real de producţie fiind suportată prin subvenţia acordată de autorităţile naţionale şi cele locale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ