Subiecte Bacalaureat 2014 Română, pe Edu.ro. Ce subiecte au primit azi de absolvenţii de clasa a XII-a

| 25 aug, 2014

Subiecte Bacalaureat 2014 Română, pe Edu.ro. Luni, 25 august 2014, 39.049 absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine proba scrisă la limba română. Candidaţii vor primi subiectele la limba romînă în funcţie de profil, la fel ca în sesiunea de vară.Astfel vor fi două tipuri de subiecte: pentru profilul Real şi Tehnologic şi pentru profilul Uman şi Pedagogic.

Subiecte Bacalaureat 2014 Română, pe Edu.ro. Gândul vă prezintă subiectele la limba română la Bacalaureat 2014 sesiunea toamnă în timp real, imediat ce acestea vor fi disponibile. Gândul va publica atât subiectele pentru profilul Real şi Tehnologic, cât şi pentru profilul Uman şi Pedagogic.

Timp de trei ore, absolvenţii vor avea de rezolvat trei subiecte notate cu câte 30 de puncte fiecare. Dintre cele trei subiecte unul va fi redactarea unui eseu pe o temă care face referire la unul dintre autorii studiaţi în timpul liceului.

În sesiunea de vară de la bacalaureat 2014, elevii de la profilul real au primit la primul subiect un text la prima vedere din opera literară „Omul din vis” de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare şi perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect şi de demostrat prin două argumente că textul aparţine genului epic, precum şi comentat o secvenţă. La subiectul al doilea, elevii au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos. La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul realau avut de scris un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

Cei de la profilul uman au primit la primul subiect un text la prima vedere din „Donna Alba” de Gib Mihăescu, pe baza căruia trebuiau să răspundă la nouă cerinţe care vizau cunoştinţe de vocabular, teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelegere şi interpretare a unui text literar. La subiectul al doilea, elevii au avut de scris un text argumentativ despre activitatea de îndrumare a lecturii. La cel de-al treilea subiect, elevii de clasa a XII-a de la uman aveau de redactat un eseu de 2-3 pagini despre tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat de Ion Barbu, Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

După proba scrisă de limba română urmează proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie, şi proba la alegere a profilului.

La proba obligatorie a profilului s-au înscris 36.228 absolvenţi, dintre care 31.845 la Matematică şi 4.383 la Istorie.

Pentru proba scrisă la alegere a profilului şi specializării s-au înscris 39.369 de elevi. O mare parte a acestora a optat pentru Biologie -25.134. Celelalte opţiuni s-au îndreptat spre Geografie -9.139, fizică 2.169, Chimie-1.535, Logică -425, Informatică -317, Sociologie -248, Psihologie -181, Economie-162 şi Filosofie -59.

Examenul scris pentru Limba şi literatura maternă va fi susţinut de 1.002 candidaţi, dintre care 953 la Limba şi literatura maghiară, 42 la Limba şi literatura germană, 3 la Limba şi literatura slovacă, 2 la Limba şi literatura ucraineană şi câte 1 la Limba şi literatura sârbă, respectiv Limba şi literatura croată.

 

Bacalaureat 2014 - sesiunea august-septembrie 2014

18 - 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

18 - 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 - 20 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

21 - 22 august Evaluarea competenţelor digitale – proba D

25 august Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

1 septembrie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 - 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie Afişarea rezultatelor finale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ