Bacalaureat 2014 toamnă. Peste 39.000 de elevi susţin luni probă scrisă limba română

| 24 aug, 2014

Bacalaureat 2014 toamna subiecte şi barem română. Luni, 25 august, 39.049 absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine proba scrisă la limba română în cadrul celei de-a doua sesiuni de bacalaureat. La fel ca şi în sesiunea de vară, elevii vor primi două tipuri de subiecte Română - subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Real şi Tehnologic şi Subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Uman şi Pedagogic.

Bacalaureat 2014 toamna subiecte şi barem română. Absolvenţii vor începe examenul la ora 9:00 şi vor avea la dispoziţie 3 ore pentru a rezolva cele trei subiecte, dar nu vor avea voie să părăsească sala de examen mai devreme de o oră şi jumătate. La fel ca şi până acum, examenul se desfăşoară în săli dotate cu camere de supraveghere.

La proba scrisă de limba şi literatura română, candidaţii vor primi subiectele diferenţiat în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic. Elevii vor avea de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte, la care se adaugă 10 puncte din oficiu.

În sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, rata de promovare la nivel naţional a fost de 60,65%, după soluţionarea contestaţiilor, mai mare cu 4,25 puncte procentuale decât în 2013, aceasta fiind şi cel mai bun rezultat din ultimii patru ani.

Judeţele cu cea mai mare rata de promovare au fost Brăila, Cluj şi Iaşi, iar cele cu cele mai slabe rezultate, Ilfov, Girugiu şi Teleorman.

În sesiunea de vară, 108 absolvenţi de clasa a XII-a au avut medii de 10, cele mai multe fiind obţinute în Iaşi, unde 10 elevi au luat notă maximă la toate cele trei probe scrise. De asemenea, potrivit statisticilor de la Ministerul Educaţiei, cele mai multe medii de promovare au fost înregistrate pe segmentul 6 - 6,99, 25.385 de elevi încadrându-se în acest interval.

Bacalaureat 2014 - sesiunea august-septembrie 2014

18 - 19 august  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

18 - 19 august  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 - 20 august  Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

21 - 22 august  Evaluarea competenţelor digitale – proba D

25 august  Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

1 septembrie  Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 - 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie Afişarea rezultatelor finale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ