Remus Pricopie, despre Examenul de Bacalaureat și Evaluarea națională

| 14 sep, 2014

Examenul de Bacalaureat şi Evaluarea naţională nu îşi vor schimba structura în anul şcolar 2014-2015, a declarat pentru AGERPRES ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

"Pentru anul şcolar viitor, pentru examenul de Evaluare naţională nu avem nicio schimbare, pentru examenul de Bacalaureat nu avem nicio schimbare din punct de vedere al structuri examenelor. Avem schimbări legate de recunoaşterea competenţelor lingvistice, în sensul că am mai adăugat unele atestate, am mai extins. Cu alte cuvinte venim în întâmpinarea elevilor şi a părinţilor şi sunt mici modificări, reaşezări în interiorul programei. Nu sunt lucruri semnificative. Sunt corespunzătoare programei şcolare", a precizat ministrul Educaţiei. 
Remus Pricopie este de părere că în sistemul de învăţământ trebuie să fie efectuate schimbări cu condiţia ca acestea să fie realizate "progresiv" şi să aducă "stabilitate şi progres". 
"Întotdeauna trebuie să găseşti echilibrul între stabilitate şi progres. Nu poţi să încremeneşti, să nu mai schimbi nimic, să îngheţi sistemul ani de zile ca să nu mai facem schimbări. Schimbări trebuie să faci de fiecare dată: schimbi manualele, schimbi programele, sunt cerinţe diferite. De pe piaţa muncii apar meserii noi. Eşti obligat să schimbi, dar schimbările trebuie să le faci progresiv", a explicat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ