Schimbare în Educaţie: Toate manualele şcolare vor fi înlocuite în următorii patru ani

| 22 aug, 2014

Manualele şcolare vor fi înlocuite progresiv în următorii patru ani, zilele acestea încheindu-se procesul de adjudecare a manualelor pentru clasele I şi a II-a, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

"Pe zona de istorie avem un proiect destul de ambiţios, el nu poate fi implementat imediat, pentru că vorbim de reîmprospătarea programei şcolare începând cu clasa a IV-a şi terminând cu clasa a XII-a, iar aici lucrăm cu o echipă din care fac parte şi membri ai Academiei Române. Această istorie va fi prima care va putea să folosească şi noile tehnologii", a declarat Remus Pricopie, la cel de-al XXI-lea Congres al Asociaţiei internaţionale a foştilor deţinuţi politici şi victime ale comunismului din Europa de Est, potrivit Agerpres.

El a precizat că, atunci este vorba despre educaţie, istorie, educaţie pentru cetăţenie democratică, se are în vedere nu numai manualul de istorie, ci întregul program, modul în care programa şcolară este structurată.

"Noutatea care apare faţă de ceea ce s-a întâmplat până acum este editarea unei istorii în zece volume, dintre care ultimul volum, interesant, cuprinde istoria până la 1989. Ştim că istoricii, de regulă, se detaşează de ultimele decenii. De data aceasta, Academia şi istoricii au avut curajul să scrie istoria până la 1989. La propunerea domnului preşedinte Emil Constantinescu încercăm să facem un lucru: dincolo de programă, un manual de istorie recentă ca manual opţional, deocamdată, în care să folosim elemente din ultimele decenii, lucrând cu proiectul de-abia început, este vorba de un proiect finanţat din fonduri structurale", a arătat Pricopie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ