ULTIMA ORĂ! Kelemen Hunor pleacă din Guvern. Ce se întâmplă cu UDMR

| 11 iul, 2014

După mai bine de trei ore de discuţii, liderii UDMR au decis să păstreze formaţiunea la guvernare, alături de Victor Ponta. Kelemen Hunor, actual vicepremier şi ministru al Culturii, va demisiona însă din funcţiile guvernamentale.

"Îmi dau demisia zilele următoare, colegii mei au fost de acord cu decizia mea.  Mă retrag", a declarat şeful UDMR.

Soluţia de compromis - rămânerea UDMR în Guvern şi mutarea conflictului legat de iniţiativa cetăţenească Minority SafePack în dezbatere în Parlament - este cea avansată înaintea şedinţei de senatorul Verestoy Attila şi coincide cu planul propus de premierul Victor Ponta miercuri, în coaliţie. După discuţiile preliminarede la la Palatul Victoria, apropiaţii liderului Kelemen Hunor înclinau să opteze pentru plecarea din Guvern. Majoritatea a votat însă contrariul, la scurt timp după ce de dimineaţă Verestoy Attila i-a transmis public lui Kelemen Hunor că poate demisiona personal din funcţia de ministru, dar fără să ia Uniunea după el, informează Agerpres.

Kelemen Hunor va demisiona din funcţia de ministru al Culturii şi din cea de vicepremier, însă UDMR va rămâne la guvernare, au decis, vineri, liderii Uniunii, întruniţi în şedinţa Consiliului Permanent, care este în desfăşurare.

Disputa guvernamentală care l-a implicat direct pe Kelemen Hunor a apărut după ce Guvernul s-a alăturat, printr-o poziţie a Ministerului de Externe, Comisiei Europne într-un proces privind o iniţiativă cetăţenească susţinută de UDMR.

În şedinţa de la Cluj-Napoca au existat două abordări. Dacă Kelemen Hunor ar fi fost dispus să cedeze posturile ministeriale pentru întărirea poziţiei sale în interiorul formaţiunii, senatorul Verestoy Attila, unul dinre reprezentanţii gărzii vechi în Uniune, i-a transmis de dimineaţă liderului UDMR că poate să îşi dea demisia din funcţia sa de ministru dacă îşi doreşte, dar că formaţiunea ar trebui să rămână la guvernare, iar disputa să fie tranşată printr-o dezbatere parlamentară pe tema iniţiativei cetăţeneşti privind protecţia minorităţilor naţionale - Minority SafePack. Soluţia lui Verestoz a fost cea agreată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ