Kelemen Hunor candidat. Kelemen Hunor lasă Guvernul pentru cursa prezidenţială

| 15 iul, 2014

Kelemen Hunor candidat. Fiecare procent ce va fi obţinut de Kelemen Hunor în alegerile pentru Cotroceni va conta extrem de mult în negocierile din turul doi al competiţiei.

Kelemen Hunor candidat. Până la urmă s-a dovedit că UDMR a jucat la intimidare pe tema „Minority SafePack” şi a fost un motiv prielnic pentru ca liderul formaţiunii Kelemen Hunor să iasă din schema guvernamentală pentru a se putea pregăti de cursa prezidenţială. Fiecare procent ce va fi obţinut de Hunor în alegerile pentru Cotroceni va conta extrem de mult în negocierile din turul doi al competiţiei.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ! Kelemen Hunor pleacă din Guvern. Ce se întâmplă cu UDMR

Candidaţi preşedinţie 2014. Iniţiativa Cetăţenească Europeană pentru protecţia minorităţilor, „Minority SafePack", susţinută de 96 de minorităţi din Europa, prevedea reglementări mai clare privind problematica minorităţilor. Pe scurt, „Minority SafePack" are 6 tematici: „Limbile regionale sau minoritare, educaţie, cultură şi diversitate culturală”, „Politica de dezvoltare regională”, „Participarea şi implicarea societăţii civile”, „Egalitate şi anti-discriminare”, „Media audio-vizuală şi conţinutul digital” şi „Sprijin pentru comunităţile minorităţilor naţionale”.

Altfel spus, prin această iniţiativă cetăţenească se dorea obţinerea din partea Uniunii Europene a unor drepturi colective pentru minorităţile naţionale. Însă, Comisia Europeană a respins iniţiativa pe motiv că „în mod evident, este în afara limitelor prerogativelor UE să prezinte o propunere urmărind implementarea Tratatelor printr-un act juridic al Uniunii”. Însă, povestea nu s-a încheiat aici. Reacția inițiatorilor acestui proiect a fost de a contesta decizia CE la Curtea Europeană de Justiție (CEJ). Ministerul Afacerilor Externe s-a implicat în acest proces şi a susţinut poziţia CE, acţiune ce nu a fost pe placul UDMR.

Kelemen Hunor candidat. Reacţia UDMR a fost una dură, ameninţând cu ieşierea de la guvernare, dacă MAE nu-şi retrage acţiunea. Poziţia autorităţilor din România a fost una categorică, precizând că problemele de stat nu pot fi negociate, indiferent dacă se rupe sau nu alianţa de guvernare. Însă, tot tămbălăul din partea UDMR s-a dovedit a fi o cacialma: formaţiunea maghiară nu a ieşit de la guvernare, însă a profitat de moment pentru a-l retrage pe Kelemen Hunor din Guvern, cu scopul de a se pregăti pentru alagerile prezidenţiale din toamnă.

Citeşte şi: Kelemen Hunor discută cu premierul Victor Ponta la Palatul Victoria

Alegeri prezidenţiale 2014. Din sondajele de opinie se anunţă o luptă strânsă pentru Cotroceni. Până acum, cele mai mari şanse de câştig le-ar avea Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Cum fiecare vot contează, iar UDMR ştie foarte bine acest lucru, doreşte o mobilizare cât mai bună în primul tur pentru a da formaţiunii o cât mai mare putere de negociere pentru turul doi. Este foarte posibil ca voturile UDMR să decidă cine va câştiga alegerile prezidenţiale, iar Kelemen Honor şi UDMR vor să profite la maximum de această oportunitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iul, 2014
cantautor
subiect neinteresant,autor la fel...
am postat din mila..
MTO...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ