Rovana Plumb: Nu există niciun fel de risc privind fondurile de pensii şi de salarii dacă se reduce CAS

| 10 iul, 2014

Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice,  îi asigură pe români că nu există niciun risc în ceea ce priveşte fondul de pensii şi de salarii după reducerea CAS.

"Este posibilă reducerea CAS cu 5 %. S-au făcut calcule împreună cu Ministerul de Finanţe, împreună cu Ministerul Bugetului, astfel încât, prin introducerea de la 1 octombrie 2014, să nu existe un impact pe fondul de pensii şi pe fondul de salarii.Vreau să-i asigur pe români că nu există nici un fel de risc în ceea ce priveşte fondul de pensii şi fondul de salarii şi vreau să-i asigur şi pe cei care reprezintă economia din România că acest proiect de lege şi această lege votată de Parlament va intra în vigoare', a spus ministrul.

Citeşte şi: Băsescu: Premierul este obligat să vină la consultările privind reducerea CAS


Întrebată dacă va merge la discuţia cu preşedintele Traian Băsescu, Rovana Plumb a precizat că, după cum se ştie, premierul Victor Ponta a declarat că, dacă va fi cazul, va merge el însuşi.

'În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, trebuie să reamintesc că legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale a fost adoptată de Parlament în unanimitate. Nu este o decizie electorală, este o decizie asumată de Guvern şi de către Parlament pentru a putea creşte numărul locurilor de muncă în România', a mai arătat ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Citeşte şi: Ponta îi răspunde lui Băsescu pe tema reducerii CAS

Ea a reamintit că această măsură fiscală şi-a dovedit utilitatea în timpul guvernării Tăriceanu când, în perioada 2006-2008, a fost excedent la bugetul de pensii prin reducerea CAS cu trei puncte procentuale.

'Toate statele membre din Uniunea Europeană, inclusiv Romnânia au deficite la bugetele de pensii. În momentul de faţă, deficitul la bugetul de pensii este de cinci miliarde de lei. Repet, reducerea CAS nu afectează bugetul de pensii pe anul 2014', a explicat Rovana Plumb.

Citeşte şi: Reducerea CAS intră în vigoare de la 1 octombrie

Referitor la creşterea salariilor personalului din sistemul bugetar, ea a afirmat că joi dimineaţă experţi din Ministerul Muncii s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe în cadrul unui grup de lucru care lucrează în vederea soluţionării problemelor apărute în sistemul de salarizare al bugetarilor, cu referire la cele nouă clase de salarizare suprapuse, ca urmare a creşterii salariului minim pe economie. De acesta beneficiază un milion de persoane din care 274.000 sunt bugetari.


'Pentru a putea exista o diferenţiere între pregătire şi diferitele categorii de locuri de muncă, se lucrează pentru modificarea într-un mod cât se poate de corect a coeficienţilor de ierarhizare, astfel încât să se poată asigura o normalitate în ceea ce priveşte sistemul de salarizare. Termenul la care acest grup de lucru va finaliza analiza este 1 octombrie 2014', a arătat Rovana Plumb.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ