Băsescu: Clanurile de romi au protecţie politică și beneficiază și de protecţie a instituţiilor statului

| 10 iul, 2014

Traian Băsescu a declarat joi că clanurile de romi au protecţie politică, aceasta, de regulă, fiind însoţită şi de protecţie a instituţiilor statului care vizează lupta împotriva crimei organizate şi acesta a fost motivul pentru care în CSAT s-a emis o hotărâre specială care vizează lupta împotriva crimei organizate încă din anul 2009.

"Clanurile de romi au protecţie politică, care, de regulă, este însoţită şi de protecţie a instituţiilor statului care vizează lupta împotriva crimei organizate şi acesta a fost motivul pentru care în CSAT s-a emis hotărâre specială care vizează lupta împotriva crimei organizate încă din anul 2009. La vremea aceea, crima organizată la nivel local era încă o problemă neatinsă. După hotărârea CSAT s-au constituit structuri mixte, procurori, SRI, poliţie, DGIPI, care au început lupta împotriva acestor clanuri şi convingerea mea este că statul va câştiga lupta cu aceste clanuri", a spus Băsescu la Adevărul.ro.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Am discutat varianta DEMISIEI cu unele instituții ale statului


El a adăugat că în cazul Bercea Mondial - Mircea Băsescu a fost acelaşi lucru, pentru că romii au fost întotdeauna obişnuiţi să obţină favoruri, dar de data asta nu 'au nimerit poarta corectă'.


"Dacă analiza Parchetului este corectă, eu nu vreau să fac nicio interferenţă în acest dosar, dar faptul că Bercea avea peste 100 de dosare la Tribunalul Slatina şi primise NUP-uri pe bandă rulantă este o probă că decizia CSAT din 2009 a fost corectă. Acum, se pare, instituţiile statului au înţeles că această luptă este vitală, la fel de importantă ca lupta împotriva corupţiei la nivel politic. (...) Politicienii folosesc aceste clanuri la alegeri, la obţinerea de resurse financiare pentru campaniile electorale şi chiar pentru veniturile personale. În cazul alegerilor, clanurile sunt mobilizate la vot, pentru că liderii lor au mare influentă asupra comunităţii', a susţinut Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ