Băsescu: Sunt convins că NU este posibilă fuziunea PNL-PDL

| 10 iul, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Traian Băsescu a declarat, joi, că nu se va putea realiza fuziunea între PNL şi PDL, soluţia cea mai bună pentru dreapta politică fiind susţinerea unui candidat unic la prezidenţiale în baza unui protocol de alianţă.

FUZIUNE PNL-PDL. 'Eu sunt convins că nu este posibilă o fuziune PNL-PDL, în schimb soluţia corectă, dacă privim la alegerile imediate, este realizarea unui acord pe câteva elemente care ţin de activitatea preşedintelui, stat de drept, politică externă, NATO, UE, securitatea naţională, funcţionarea instituţiilor din sistemul de securitate. Ar trebui două-trei pagini de document politic care să vizeze ce îşi asumă candidatul dreptei la prezidenţiale. În jurul acestui document ar trebui să se strângă PNL, PDL, Forţa Civică, PMP, care să agreeze principiile de funcţionare şi obiectivele prezidenţiale în deplin acord cu Constituţia, pentru că va avea un Guvern şi o majoritate parlamentară de Opoziţie şi atunci te limitezi la atribuţiile constituţionale. În baza acestui document, trebuie semnat un protocol prin care, dacă nu din turul întâi, în turul doi obligatoriu, toate aceste forţe politice din care nu trebuie exclus PNŢCD, chiar dacă a avut rezultat prost la europarlamentare, să susţină candidatul dreptei în turul doi. Acest lucru ar permite pregătirea electoratelor până la momentul în care vor merge să bage votul în urnă', a spus Băsescu, la Adevărul.ro.

Citeşte şi: PDL rescrie strategia apropierii de PNL – îl băgăm şi pe Băsescu

El a adăugat că preşedintele PDL, Vasile Blaga, face, propunând această fuziune, 'un subterfugiu' cu liderul PNL Klaus Iohannis pentru a nu da socoteală membrilor partidului său pentru rezultatele slabe de la ultimele alegeri.

Citeşte şi: Emil Boc: Fuziunea PDL-PNL ar trebui discutată după alegerile prezidenţiale, anul viitor

ALIANTA PNL-PDL. 'Dacă aţi observat, anunţul fuziunii s-a făcut la anunţarea exit poll-urilor ca să nu ceară Congres şi la unul şi la altul pentru analiza alegerilor. Liberalii, de bine, de rău, le-au făcut, PDL nu şi va fi o ameţeală, aşa, la Congresul pe care îl au încercând să menţină tot tema fuziunii, care ştiu şi unii şi alţii că nu se poate face. Unificarea dreptei este posibilă în baza unui protocol de alianţă în susţinerea unui candidat, fără mers la Tribunal. Pe urmă să discute PNL şi PDL dacă se suportă unul pe altul şi care vor fi şefi de filiale. PNL are un avantaj aparent, iar comportamentul lui Vasile Blaga este de om disperat, el nu valorifică ce are PDL, structurile teritoriale puternice, că nu mai are votanţi câţi a avut în 2008, e adevărat, dar îşi poate propune să-i recupereze cu structurile teritoriale pe care le are. PDL are structuri mult mai puternice ca PNL în teritoriu, cred că a fost greşit ce şi-au propus', a susţinut Băsescu.

Citeşte şi: Fuziunea PNL-PDL a murit. Trăiască alianţa!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ