Ce spun judecătorii despre şpaga luată de Băsescu pe filiera Bercea

| 10 iul, 2014

Traian Băsescu. Miercuri, Traian Băsescu a considerat de cuviinţă să iasă din nou în public, atacând pe mai multe fronturi actualul executiv şi o serie de acte normative emise recent de acesta.

Scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu. Trecând peste argumentele fragile invocate de şeful statului împotriva scăderii CAS-ului sau a modificărilor aduse la legea educaţiei, atacurile proferate de şeful statului au avut şi rolul de distrage atenţia opiniei publice de la scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondial. În fond, tot miercuri, magistraţii Tribunalului Bucureşti au făcut publică motivarea în ceea ce priveşte arestarea preventivă a lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână, eveniment de natură să readucă în atenţia opiniei publice cazul fratelui preşedintelui.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Când îmi voi termina mandatul voi încerca să-mi apăr public fratele

Astfel, în documentul făcut public de instanţa din capitală se arată că Mircea Băsescu ar fi recunoscut în faţa judecătorilor că ar fi luat bani, dar şi că s-ar fi întâlnit cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. Concret, magistraţii consideră că există sufieciente probe din care rezultă faptul că cei implicaţi ar fi săvârşit infracţiunile de care sunt acuzaţi „în ciuda atitudinii de negare a săvârşirii vreunei infracţiuni”. În acest sens, judecătorii au avut în vedere „convorbirile purtate de inculpaţi cu martorii denunţători, transcrise în conţinutul proceselor-verbale aflate la dosar, dar şi înscrisuri, precum şi declaraţii, inclusiv ale inculpaţilor care prin faptul contrazicerii lor de către alte mijloace de probă atestă intenţia acestora de ascundere a realităţii”.

Mircea Băsescu. Totodată, instanţa notează că Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut ca „dreptatea” şi „libertatea” să devină o marfă, lucru care în opinia magistratului este inadmisibil: „Nu trebuie ignorat că cei doi inculpaţi au înţeles să urmărească obţinerea unor foloase substanţiale de pe urma persoanelor interesate să rezolve pe căi ilicite anumite probleme judiciare. O astfel de optică, în care „dreptatea” a devenit o marfă ce se poate cumpăra şi vinde, apare ca inadmisibilă. Valorile sociale atinse sunt multiple, cea mai importantă, în opinia judecătorului, fiind lezarea încrederii în sistemul judiciar şi în autoritatea judecătorească.

Citeşte şi: Băsescu: Clanurile de romi au protecţie politică și beneficiază și de protecţie a instituţiilor statului

Procesul lui  Mircea Băsescu. O altă importanţă a motivării este şi aceea prin care instanţa a stabilit că înregistrările depuse la dosar de avocatul Pavel Abraham şi realizate de familia lui Anghel Stanciu pot fi folosite ca probe în instanţă. Înregistrările, contestate şi acum de avocaţii lui Mircea Băsescu, reprezintă motivul principal pentru care procurorii au decis reţinerea fratelui preşedintelui şi probabil că vor constitui principală probă în instanţă.

Când discutăm despre toate aceste elemente, trebuie de asemenea să avem în vedere şi impactul pe care întregul scandal îl are asupra imaginii instituţiei prezidenţiale. Motivarea instanţei a clarificat toate detaliile pe marginea cărora s-a tot speculat în ultimele săptămâni, demonstrând încă o dată cum fratele preşedintelui României lua bani de la interlopi pentru a-i scăpa de închisoare. Singura întrebare care încă se mai pune este de ce Traian Băsescu nu şi-a dat încă demisia, având în vedere cât de afectată este imaginea insituţiei prezidenţiale din România din cauza acestui întreg scandal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 iul, 2014
ferenczy stefanita
Titlu la smecherie,de ziarist securist:
"Ce spun judecătorii despre şpaga luată de Băsescu pe filiera Bercea"
deontologic ar fi fost sa apara "...luata de M.Basescu..."
sau de bun simt
dar ce pretentii sa ai de la consilierul lui Ponta,iobagul pe mosia oricui plateste,ma refer la Dan Sultanescu
si ma rog,de unde atata bun simt..
Ce a invatat el la Stefan Gheorghiu?
Ce invata el pe altii acum?
11 iul, 2014
Victor Conta
Obiectiv.info este tot în ograda lui Sebastian Ghiță, pe modelul site-urilor „pui” nășite de Dan Voiculescu. Când vrei să ataci pe cineva, „pac la gazetă!” – la gazeta electronică, desigur – după care, mimând independența, instrumentele media mai mari din trust preiau o „știre”.
Pe Obiectiv.info scriu mai mulți angajați ai România TV, printre care și Eugen Chelemen (foto), Redactor-șef al postului de știri al lui Ghiță. Totodată, pe site-ul romaniatv.net veți găsi numeroase știri preluate de pe Obiectiv.info, precum și cross-uri.
„Creierul” site-ului Obiectiv.info este Dan Sultănescu, analist politic, Director executiv al Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala (!), strateg și amic al premierului PSD Victor Ponta și, desigur, bun prieten al lui Sebastian Ghiță.
reporter virtual-preluare

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ