Preşedintele Traian Băsescu a semnat eliberarea din funcţie a judecătoarei Anişoara Topor

| 11 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Focşani a Anişoarei Topor ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni, relatează Agerpres.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat şi decretul privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie, la încetarea raporturilor de serviciu, a comisarului-şef de poliţie Ion Pantilie din Ministerul Afacerilor Interne.

Preşedintele l-a eliberat din funcţie pe motiv de demisie pe judecătorul Mircea Moldovan de la Tribunalul Bucureşti, arestat pentru corupţie, şi a semnat decretele privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Oneşti a lui Gheorghe Andronache şi a preşedintelui Curţii de Apel Oradea, Dana-Margareta Cigan, pe motiv de pensionare.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis înaintarea către şeful statului a propunerii de eliberare din funcţia de judecător a magistraţilor Anişoara Topor, Dumitru Cismaru şi Aurel Ştefan Tripa, în urma condamnărilor definitive pe care aceştia le-au primit.

'În şedinţa din data de 3 iulie, Plenul CSM, în temeiul art.65 alin 2 din Lg.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţia de judecător a doamnei Anişoara Topor, din cadrul Judecătoriei Focşani, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni', informa un comunicat al CSM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ