Ce forma de protecție mai bună decât înrudirea, domnule Băsescu?

| 11 iul, 2014

Dragă domnule Băsescu, când fratele bun s-a cumetrit cu clanul Bercea, de voie de nevoie şi dumneavoastră aţi devenit un membru al familiei extinse de etnie romă. Oricât de puţin ne-ar plăcea în acest moment avem un preşedinte care este asociat cu un mare clan mafiot, demonstrat şi cu membri de bază închişi pentru fapte de corupţie grave, cum ar fi trafic de persoane sau tentativă de omor.

Protecţia de care vorbeşte domnul preşedinte Băsescu pentru clanurile mafiote din România, aşa la general, este cât se poate de reală. De pildă protecţia acordată clanului Bercea de către familia Băsescu, indiferent de gradele de rudenie a fost tot timpul reală şi cunoscută. Un secret public ar spune unii. Fiecare dintre noi ştia că Băsescu se ţine cu ţiganii la petreceri şi fiecare dintre noi bănuia de fapt că la mijlocul relaţiei de cumetrie se afla un troc de un fel sau altul.

Nu ştiam că banii lui Bercea se duceau în campania lui Băsescu sau Căpăţână sau în buzunarele unor alţi politicieni, nu puteam decât să bănuim, acum este treaba procurorilor să demonstreze ce şi cum. Cert este însă că familia Bercea avea un comportament specific unui grup de oameni care beneficiază de protecţie.

Ce protecţie mai bună poate exista domule Băsescu decât cumetria? Noi ştim cum se fălea Bercea Mondialul cu dumneavoatră şi cu familia dumneavoastră. Oare câţi oameni au fost ameninţaţi şi santajaţi la umbra unei relaţii pe care Bercea o alimenta cu familia prezidenţială? Poate şi detaliile acestea vor ieşi la suprafaţă până când se termină ancheta fratelui preşedintelui. Sau poate totul va fi îngropat şi muşamalizat pentru că în ţigani nu prea are lumea încredere.

Până în acest moment tot cea au spus cei din familia lui Bercea a fost adevărat. Filmările cu aparatură în cravată sunt concludente. Mircea Băsescu i-a făcut de bani pe ţigani şi ţiganii au fost să-şi ia banii înapoi. Că şantaj că ameninţări că mai ştim noi ce, lucrurile sunt cât se poate de limpezi.

Mai există cineva să creadă că Băsescu, cel care ştia ce prostii face bărbatul lui Firea la Voluntari, Băsescu care ştia unde se afla Mircea Geoană în miez de noapte, Băsescu cel care parcă era o muscă pe pereţii Grivco, tocmai el, cel mai informat om din România nu ştia ce se petrece cu fratele său? Protecţia pentru clanul Bercea a fost asigurată de mulţi, inclusiv de Băsescu, problema este că protecţia nu a fost destul de bună şi iată că se mai întâmplă să fie şi ei umflaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 iul, 2014
cantautor
"Protecţia pentru clanul Bercea a fost asigurată de mulţi, inclusiv de Băsescu, problema este că protecţia nu a fost destul de bună şi iată că se mai întâmplă să fie şi ei umflaţi ..."

Cand Bercea intra triumfal in sediul PSD central,la Geoana sau Dragnea,in calitate de membru PSD.....era minunat pentru Bercea si pentru PSD
protectia era atunci era la fix..
cand s-a incuscrit cu Basescu,a picat
pai,e bine asa Dle Sultanescu...
ce, Nastase,Voicu,Becali,Fenechiu ....sa stea singuri la racoare,vara si toamna?
poate unii oameni isi doresc ca Basescu sa se mai incuscreasca si cu Voiculescu,Ponta,Sarbu...ce zici?
11 iul, 2014
justitiarul
Nea cantautorule, canta la alta masa ca asta cu Bercea la PSD e un bluf - gaselnita basista . Pai daca era adevarat, de mult tipa baselu - uite cu cine se afiseaza psd-istii. Voi basistii aveti albeata pe ochi, nu vedeti ditamai barnoiul din ochiul cel chior al marinarului . :)))

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ