CSM cere evidenţa dosarelor lui BERCEA

| 09 iul, 2014

CSM cere Curţii de Apel Craiova evidenţa tuturor dosarelor lui Bercea Mondial.

Tot astăzi, CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul dosarelor lui Bercea Mondial. Sesizarea vizează soluţiile de neîncepere a urmăririi penale în cazul lui Bercea Mondial. Bercea a scăpat până acum de 100 de dosare.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a cerut, miercuri, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la faptul că la parchetele din judeţul Olt s-au dat o sută de soluţii de neîncepre a urmăririi penale pe numele lui Bercea Mondial.

"Nu pot să nu mă gândesc de ce s-a ajuns aici. O sută de dosare, aşa spune presa, au fost mătrăşite de către organele judicare din Olt, la condamnatul Bercea. Noi nu facem nimic? Noi trebuie să vedem dacă este aşa. Este admisibil aşa ceva? Trebuie să facem mai departe un pas", a spus Horaţius Dumbravă, potrivit mediafax.ro, în contextul în care în CSM se dicuta raportul Inspecţiei Judiciare privind declaraţiile făcute de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la adresa preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, şi a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi.

Inspecţia Judiciară din cadrul CSM susţine că afirmaţiile făcute de Bercea Mondial cu privire la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ÎCCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, sunt nefondate şi au afectat grav independenţa justiţiei şi imparţialitatea sistemului judiciar

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară pentru apărarea reputaţiei şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a preşedintei ÎCCJ, Livia Stanciu. Interlopul Bercea Mondial a declarat că le-ar fi dat bani inclusiv şefei DNA şi preşedintei ÎCCJ pentru a fi eliberat.

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut Inspecţiei Judiciare să facă verificări în vederea apărării independenţei justiţiei, după ce au fost făcute declaraţii referitoare la presupuse fapte de corupţie care ar fi fost săvârşite de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ