Bercea Mondial, scăpat în peste 100 de dosare. CSM cere VERIFICAREA procurorilor care au dat NUP

| 09 iul, 2014

Consiliul Superior al Magistraturii va sesiza Inspecţia Judiciară pentru a stabili cum Bercea Mondial a scăpat în peste 100 de dosare, în care s-au dat soluţii de neîncepere a urmăririi penale, transmite România TV.

CSM vrea anchetă pentru a se stabili dacă deciziile procurorilor care au instrumentat dosarele lui Bercea Mondial au fost corecte.

Horaţius Dumbravă, membru al secţiei de judecători din CSM, a cerut miercuri, în plenul Consiliului, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la faptul că la parchetele din judeţul Olt s-au dat o sută de soluţii de neîncepre a urmăririi penale pe numele lui Bercea Mondial.

Dumbravă a propus plenului CSM să voteze o hotărâre în acest sens.

"Nu pot să mă gândesc cum s-a ajuns aici. O sută de dosare - aşa spune presa - au fost 'mătrăşite' de către organele judiciare din Olt la condamnatul Bercea. Noi nu facem nimic? Noi trebuie să vedem dacă este aşa. Trebuie să facem mai departe un pas", a spus Dumbravă.

Dosarele în care a fost cercetat Bercea şi în care s-a dat NUP au fost instrumentate de procurorii din judeţul Olt. Doar 2 din cele 120 de dosare ale lui Bercea au fost soluţionate.


Citeste mai mult pe RTV.NET.
Tag-uri: bercea mondial, csm
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 2014
Floire
justitie
Acum eu vreau sa intreb ceva: de ce in domeniul acesta unde sunt salarii exorbitante se preteaza atat de multi judecatori (in cazul avocatilor e mai usor de inteles) la murdarii atat de ieftine? Adica as intelege sa ai presiune pe tine cand esti numit judecator si ai 1000 RON pe luna (cum au alte categorii de job-uri unde trebuie sa studiezi la fel de multi ani si e concurenta destul de mare pe posturi iar efortul intelectual depus pentru finalizarea studiilor si mentinerea in actualitate este poate si mai mare) si tu trebuie sa imparti dreptatea intre oameni care invart zeci de milioane de euro. Tu ai invatat 20+ ani, inveti si acum ca sa fii in pas cu timpul, dai concursuri peste concursuri ca sa obtii un post , sa-l pastrezi si ca sa avansezi in cariera iar salariul este undeva intre 1000-1500 RON pe luna; atunci sa zicem ca esti tentat (ca si profesorii cu fraudele la BAC - da' pe aia vad ca ii rezolva repede de tot justitia); dar sa ai venituri incomparabil mai mari si totusi sa te afunzi mereu si mereu in mizerii de astea de lacomie, asta nu inteleg: la medici si la profesori le scoti ochii cu vocatia - ca si-au ales meseriile alea din vocatie; dar sa imparti dreptatea nu tot vocatie este? acolo trebuie sa fie si mai mare ca in alte meserii de astea unde se lucreaza cu oameni! Si totusi, pentru ca sunt totusi oameni, li se ofera o remuneratie de vis tocmai pentru a nu se lasa muiati de lacomie: si nu le ajunge; zi de zi apar noi si noi cazuri de coruptie in justitie; nu se mai termina. Si noi continuam a le umple conturile din bani publici; inca si dupa ce sunt prinsi si condfamnati, raman cu pensiile acelea exorbitante

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ