Liderul ALDE, Sir Graham Watson – viitorul nu sună bine pentru Traian Băsescu!

| 07 iul, 2014

Cazurile de corupție la nivel înalt, așa cum este dosarul Bercea, trebuie soluționate de sistemul judiciar, spune Watson, însă pentru un personaj politic atât de controversat ca Traian Băsescu Parlamentul ar trebui să declanșeze o anchetă proprie.

Sir Graham Watson, președintele partidului european ALDE, îl taxează pe Băsescu, pentru că, în timp ce el se erijează într-un “campion al justiţiei”, ies la iveală constant “prea multe acuzații la adresa familiei sale, la adresa fratelui său, la adresa fiicei sale”. Watson spune că este nevoie de o comisie parlamentară pentru anchetarea acuzațiilor la adresa președintelui.

Graham Watson
a comentat scandalul de corupție în care este implicat Mircea Băsescu, susținând că este nevoie de o comisie parlamentară pentru anchetarea implicării în dosar a președintelui. Liderul ALDE a făcut chiar comparația cu cazul lui Andy Coulson, fost consilier al premierului britanic, care a fost condamnat zilele aceastea la 18 luni de închisoare într-un dosar care vizează interceptări ilegale.

Citeşte şi: Relaţia Băsescu - EBa, exemplu negativ şi în străinătate


Cazurile de corupție la nivel înalt, așa cum este dosarul Bercea, trebuie soluționate de sistemul judiciar, spune Watson, însă pentru un personaj politic atât de controversat ca Traian Băsescu Parlamentul ar trebui să declanșeze o anchetă proprie. “Ce mă frapează este faptul că un om ca Traian Băsescu care spune ca e un campion al justiției să se lase tras în astfel de acuzații. Prea multe acuzații la adresa familiei sale, la adresa fratelui său, la adresa fiicei sale...”, susține fostul europarlamentar britanic.

Dosarul Bercea a făcut furori în presa internațională, dar Graham Watson nu era străin de situația politică din România nici înainte de arestarea fratelui lui Băsescu. În vara anului 2012, când lideri europeni ca Joseph Daul sau Barroso se lăsau intoxicați de manipulările despre ‘lovituri de stat’ propagate de europarlamentarul PDL Monica Macovei, Watson a fost singurul care a avut o poziție corectă. Liderul ALDE a transmis atunci că după 8 ani de mandate, românii sunt în cunoștință de cauză și au dreptul constituțional să se pronunțe în cadrul unui referendum dacă îl mai vor sau nu pe Traian Băsescu în funcția de președinte.

În cadrul intervenției de la Antena 3, Watson a rememorat și evenimentul din 2012: „Îmi aduc aminte foarte bine votul, acum 2 ani, în mijlocul verii, când 7,4 milioane au votat împotriva preşedintelui şi mă miră că a fost o ridicare remarcabilă a românilor împotriva preşedintelui".

În lumina multelor acuzații care au apărut la adresa lui Traian Băsescu și a membrilor familiei sale de la momentul demiterii – terenul de la Nana, restituirile de terenuri pentru ginerele lui Băsescu, și, iată, acum traficul de influență pentru care este arestat preventiv Mircea Băsescu – și Graham Watson, dar și ceilalți lideri europeni se pot convinge că marele justițiar, Traian Băsescu, nu era decât un mare sforar, care își urmărea atragerea de foloase pentru sine și pentru familia sa. Ar putea exista oare atâtea comisii parlamentare câte nefăcute face Băsescu?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 iul, 2014
dorina
basescu
Daca ,,persoana ,,face declaratii si aprecieri LA A3 .....sunt lamurita!!
08 iul, 2014
cantautor
ptr Dac Sultanescu
aproximativ adevarat ca sunteti cititi de 7,5 milioane...
adevarul este ca vreo 3 milioane au lacune la citire,vreo 2 sunt morti sau plecati din tara iar resul 2,5 sunt pensionari...
doar astia zburda toata ziua si noaptea pe site-uri...
08 iul, 2014
Mihnea Viteazu
De tot rasul!
Daca ma uit la rubrica "Cele mai citite articole" imi dau seama ce fel site sunteti si cine va sunt cititorii! Desigur, si despre capacitatea "jurnalistilor" care aduc astfel de stiri!
Profeţia PICTATĂ a părintelui Arsenie Boca. IMAGINEA CARE NE DĂ FIORI
Un MARE SECRET despre România a ieşit la iveală! Ce ASCUNDE zona Olteniei
DOVADA VIDEO că NICIUN avion nu a lovit World Trade Center pe 11 septembrie 2001!
Ultima previziune făcută de BABA VANGA ce se referă la România
FOTO Extraterestrul care a lucrat pentru guvernul american
08 iul, 2014
Dac Sultanescu
esti basist...basistule
doar dl Ghita poate face aprecieri despre noi..
dumnealui ne plateste,cinstit,din licitatii cu statul...dupa surse
la vedere..
pe noi ne citesc 7,5 milioane de romani

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ