Motivul scandalos pentru care Băsescu nu a demisionat

| 10 iul, 2014

Traian Băsescu demisie. De la izbucnirea scandalului în care este implicat fratele său, Traian Băsescu a fost obligat să joace pe sârmă, întreaga situaţie reprezentând o lovitură de imagine greu de cuantificat mai ales acum, pe final de mandat.

Scandalul scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu. De atunci, Traian Băsescu a ieşit din tăcerea mediatică pe care şi-o impusese încă de dinainte de finalul campaniei pentru europarlamentare, ţinând deja mai multe declaraţii legate de scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu.

Prin toate aceste declaraíi, şeful statului a tot încercat să îşi spele imaginea, mai ales că tema independenţei justiţiei a fost atât de folosită de domnnia sa. În paralel, declaraţia Parlamentului prin care i se cere demisia a reprezentat un semnal extrem de clar în ceea ce priveşte un gest pe care liderul de la Cotroceni trebuia să îl facă din clipa în care a apărut întreaga discuţie despre fratele său.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Când îmi voi termina mandatul voi încerca să-mi apăr public fratele

Băsescu demisie. Tema demisiei preşedintelui a reprezentat de altfel şi unul dintre subiectele abordate de Traian Băsescu în Adevărul Live de joi, emisiunea reprezentând primul interviu acordat de liderul de la Cotroceni de la arestarea fratelui său. Întrebat de moderatori dacă s-a gândit la varianta demisiei şeful statului a precizat că ”am avut şi această variantă în analiză şi nu vă ascund că am discutat-o şi cu unele instituţii ale statului”. În plus, el a mai adăugat că: "o demisie n-ar fi dat nicio şansă candidatului Opoziţiei la alegerile prezidenţiale, pentru că Opoziţia nu era nici atunci, cum nu e nici acum pregătită să intre în cursa prezidenţială. Era nepregătită dreapta, nici azi nu au un candidat[...] Am avut în vedere şi acest lucru şi responsabilitatea mea faţă de faptul că nu aş fi dat o şansă opoziţiei. Aş fi fost blamat că nu am avut curajul să spun că asta e legea, că responsabilitatea nu îmi aparţine. Aş fi fost blamat de toată dreapta”.

Citeşte şi: Băsescu: Clanurile de romi au protecţie politică și beneficiază și de protecţie a instituţiilor statului

Cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu. După ce a încercat în repetate rânduri să ne demonstreze de ce nu trebuie să îşi dea demisia, invocând presupusa sa neimplicare în cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu, acum Traian Băsescu ne aduce un argument de natură politică, acela că dreapta nu era pregătită de alegeri anticipate. Trecând peste faptul că această declaraţie demostrează încă o dată partizanatul deloc constituţional al lui Traian Băsescu în raport cu forţele politice de pe scena politică autohtonă, motivul invocat de liderul de la Cotroceni nu are nimic de a face cu problema în cauză.

În fond, demisia lui Traian Băsescu reprezintă înainte de toate un gest de responsabilitate prin care liderul de la Cotroceni ar fi eliminat orice element de natură să afecteze prestigiul instituţiei pe care o reprezintă. În orice altă democraţie funcţională şeful statului şi-ar fi dat de mult demisia de onoare, indiferent de dinamica vieţii politice, situaţia stângii sau a dreptei neavând nimic de a face cu un gest de responsabilitate faţă de statul de drept şi buna sa funcţionare.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Am discutat varianta DEMISIEI cu unele instituții ale statului

Traian Băsescu. Traian Băsescu încearcă în continuare să ne dea lecţii, vorbind despre cât de corect s-a comportat domnia sa având în vedere datele problemei. În realitate, liderul de la Cotroceni practică aceleaşi strategii de comunicare care l-au consacrat, inventând teme şi răspunzând neadecvat unor întrebări extrem de importante. Doar acest comportament, ce nu are nimic de a face cu instituţia pe care teoretic o reprezintă, constituie un motiv suficient pentru care liderul de la Cotroceni ar trebui să îşi dea demisia, gest pe care, mai mult ca sigur, nu îl va face.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 iul, 2014
Victor Conta
Obiectiv.info este tot în ograda lui Sebastian Ghiță, pe modelul site-urilor „pui” nășite de Dan Voiculescu. Când vrei să ataci pe cineva, „pac la gazetă!” – la gazeta electronică, desigur – după care, mimând independența, instrumentele media mai mari din trust preiau o „știre”.
Pe Obiectiv.info scriu mai mulți angajați ai România TV, printre care și Eugen Chelemen (foto), Redactor-șef al postului de știri al lui Ghiță. Totodată, pe site-ul romaniatv.net veți găsi numeroase știri preluate de pe Obiectiv.info, precum și cross-uri.
„Creierul” site-ului Obiectiv.info este Dan Sultănescu, analist politic, Director executiv al Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala (!), strateg și amic al premierului PSD Victor Ponta și, desigur, bun prieten al lui Sebastian Ghiță.
preluare Reporter Virtual -
10 iul, 2014
ady
bla bla
Mei Cipirica parca iti mai zisei o data sa te lasi de sportul asta ca nu le ai.


ps. ce draq e scandalos ????????????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ