Băsescu: Declaraţia lui Putin că Rusia nu se va autoizola - corectă, chiar înţeleaptă

| 10 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu consideră declaraţia liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, care a afirmat că Rusia îşi va apăra în mod consecvent interesele naţionale, dar nu se va autoizola pe plan internaţional, drept una extrem de puternică şi de înţeleaptă.

'Am văzut o declaraţie în această dimineaţă a preşedintelui Putin, pe care o consider foarte corectă, aş spune chiar înţeleaptă: Federaţia Rusă, Moscova, nu vrea să se izoleze de comunitatea internaţională. Este o afirmaţie extrem de puternică, care ne face să înţelegem că Moscova îşi va apăra interesul naţional, dar până la nivelul la care va fi afectat un alt interes naţional major al Federaţiei Ruse, acela de a nu fi izolată pe plan internaţional, ceea ce este un semnal bun premergător Consiliului European din 16 iulie, când una dintre probleme este analiza respectării celor cerute prin concluziile Consiliului European din 27 iunie, în care erau patru, cinci cerinţe: neimplicarea, predarea posturilor de control a frontierei, erau trei posturi ocupate de separatişti, predarea lor către autorităţile ucrainene, şi acest lucru s-a întâmplat, ele sunt preluate acum de armata ucraineană, încetarea focului, neaprovizionarea separatiştilor cu armament - asta rămâne de văzut, să tragem concluziile', a declarat Traian Băsescu, joi, la Adevărul.ro.

Rusia îşi va apăra în mod consecvent interesele naţionale, dar nu se va autoizola pe plan internaţional, a declarat, miercuri, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit ITAR-TASS.

'Nu ne vom autoizola niciodată, vom fi mereu parte a comunităţii mondiale. Însă această comunitate este complicată, neunitară', a spus liderul rus.

Potrivit lui Putin, este necesar să se 'determine în mod corect interesele naţionale', 'învăţând de la generaţiile trecute, inclusiv de la generaţia învingătorului'. 'Trebuie să ne apărăm aceste interese în mod insistent, dar corect, atent, dar puternic', a adăugat Vladimir Putin.

El a recunoscut, de asemenea, că 'Occidentul nu este unitar''. ''Acolo există şi oameni, şi ţări diferite'. 'Nimeni, niciodată şi niciunde nu doreşte concurenţi puternici. Iar viaţa internaţională este o luptă concurenţială, cum a fost în toate vremurile, iar timpurile noastre nu sunt o excepţie', a subliniat şeful statului rus.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ