Traian Băsescu despre degradarea sistemului educaţional: Este deranjant

| 10 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că ideea de degradare a studiilor de doctorat este deranjantă, menţionând totodată că el a optat să nu aibă un astfel de titlu.

'În primul rând este deranjantă degradarea din nou a ideii de doctorat. Eu sunt un om care nu are un doctorat, pentru că mi-am dat seama ce înseamnă. Aş fi putut să-l iau la fel de uşor ca Ponta şi să fiu la fel de penibil ca el. Am refuzat în viaţă împopoţonarea cu titluri gratuite, îmi ajunge cel de căpitan de cursă lungă, de care sunt foarte mândru ca profesie. Dar primul lucru care-ţi sare în ochi este adaptarea legii la lipsa de moralitate a lui Ponta. A plagiat un doctorat şi atunci vine şi modifică legea, spunând 'Se poate face doctorat şi la fără frecvenţă'. Doctoratul e o chestiune, aşa am înţeles-o eu, de cercetare adâncă, fie că e vorba de cercetare în domeniul Dreptului, fie că e vorba de cercetare în domeniul Fizicii, în domeniul Chimiei sau în alte domenii. Nu putem să-l facem prin corespondenţă sau la fără frecvenţă. Asta arată dispreţul lui pentru acest titlu şi explică şi de ce a vrut să-l ia, l-a luat, aşa cum l-a luat, plagiind', a afirmat Băsescu la Adevărul Tv.

El a menţionat că este îngrijorat de ideea fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu în ceea ce priveşte posibilitatea celor care nu au luat bacalaureatul să se înscrie la facultate.

'Ordonanţa de urgenţă de modificare a Legii Educaţiei cumulează 97 de modificări, unele mai importante, altele mai puţin importante. Sigur, spre exemplu, nu trebuie spus că toată Legea Educaţiei a fost distrusă. Am văzut chiar ieri anunţate măsuri care sunt luate, (...) am văzut patru universităţi care îşi închid funcţionarea, 134 de specializări care nu mai sunt permise, alte patru universităţi în supraveghere. Deci, a rămas un miez al principiilor Legii Educaţiei, un miez sănătos şi valabil. (...) O altă prevedere care pe mine mă îngrijorează este visul mai vechi al doamnei Andronescu de a vedea studenţi fără bacalaureat în universităţi. Deci, se permite ca cei care n-au luat bacalaureatul să facă un an pregătitor în universitate, pasul următor va fi să-l recunoască ca fiind anul I şi probabil bacalaureatul să ţi-l dai după ce obţii o diplomă plătită la o astfel de universitate care ia studenţi fără bacalaureat. Această prevedere este rezultatul succesului mafiei din educaţie', a adăugat preşedintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ