Băsescu: E o mare greşeală a treia sesiune de bacalaureat

| 10 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că introducerea unei a treia sesiuni de bacalaureat este o mare greşeală şi că acest examen are nevoie de o revalorizare.

'Este o mare greşeală. (...) Ai o sesiune în vară, ai o sesiune în toamnă. Nu te-ai pregătit pentru ele, ai un an în faţă să te pregăteşti. Ştiţi, bacalaureatul trebuie revalorizat. Eu îmi aduc aminte cât de bucuros am fost că am luat bacalaureatul, ştiam că îmi deschide drumul către o facultate. Bacalaureatul nu poate fi un examen oarecare, este examenul de maturitate, examenul care te califică şi să fii funcţionar fără să mergi mai departe. Un absolvent de liceu cu diplomă de bacalaureat poate lucra oricând într-o structură, de exemplu, de absorbţie a fondurilor europene, pentru că se presupune că ştie Limba engleză, ştie Limba română, are anumite deprinderi de a citi, deci poate fi doar uşor instruit şi imediat este un om util, un absolvent cu diplomă de bacalaureat', a precizat Băsescu la Adevărul.ro.

Şeful statului a afirmat că patrimoniul educaţiei trebuie securizat, pentru că România va avea nevoie de educaţie tot timpul.

'După părerea mea, în detrimentul educaţiei nu trebuie tolerată nicio afacere, inclusiv afacerea universităţilor private. De aceea trebuie să aibă calitate, trebuie să aibă competenţe, profesori, e un standard pe care trebuie să-l îndeplinească. Deci, nu trebuie făcut rabat la calitate de dragul afacerii în educaţie, pentru că este un cost pe care îl plătim pe urmă. Avem generaţii de absolvenţi care nu vor avea niciun fel de relevanţă din punct de vedere al pregătirii lor', a spus preşedintele Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ